• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik

08.08.2024

15:07 >> 16:04

Šta se ovo dešava?! Lovci F-16 primećeni u Hersonskoj oblasti! Svi na nogama!

EPA/RONALD WITTEK

Vesti

Šta se ovo dešava?! Lovci F-16 primećeni u Hersonskoj oblasti! Svi na nogama!

Podeli vest

Lovci F-16 prvi put su primećeni u zoni specijalne vojne operacije - nad teritorijom Kahovskog okruga u Hersonskoj oblasti, stanovnici se mole da ostanu mirni, napisao je na Telegram kanalu načelnik okruga Pavel Filipčuk.

"Dragi stanovnici Kahovke, sunarodnici. Od juče F-16 lete iznad našeg okruga. To se radi samo da bi se posejala panika i suzbila naša vera u pobedu. Važno je ne podleći ovim raspoloženjima i ostati priseban. Vek trajanja ovih letelica je kao komaraca. Svi će biti oboreni i uništeni", rekao je on.

 

 


Vladimir Zelenski je prošle nedelje javio dolazak F-16 u Ukrajinu . Dan ranije je časopis The Economist objavio da je prvih deset od 79 američkih borbenih aviona ispisano u Ukrajini.

Istovremeno, mediji su primetili da se to dogodilo godine dana nakon što je administracija Džoa Bajdena odobrila njihov prelaz kijevskom režimu. Pored toga, krajem jula, list Telegraf je pisao da su ukrajinski piloti već izveli svoje prve godine na F-16 koji su korišćeni kao „oružje protivvazdušne odbrane“.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da dolazak F-16 u Ukrajinu neće uticati na kurs na ratištu

„Uništićemo avion kao što smo uništili tenkove, oklopna vozila i drugu opremu, uključujući višecevne raketne bacače“, rekao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija