• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2024

14:40

Kakva šamarčina Zapadu! Erdogan uz pomoć ruskog oružja planira krupan potez, o ovome bruje svi turski mediji!

Reuters

Vesti

Kakva šamarčina Zapadu! Erdogan uz pomoć ruskog oružja planira krupan potez, o ovome bruje svi turski mediji!

Podeli vest

Turska bi mogla da integriše sistem protivvazdušne odbrane S-400, kupljen od Rusije, u nacionalni višeslojni sistem PVO koji se stvara, piše list Hurijet, pozivajući se na mišljenja stručnjaka.

Turska pravi višeslojni sistem protivvazdušne odbrane "Čelična kupola" za koji se tvrdi da je kompleksniji od izraelske "Gvozdene kupole". O toj temi se razgovaralo na nedavnom sastanku agencija za vojnu industriju kojim je predsedavao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

„Pored strateških ciljeva, Čelična kupola je dizajnirana da u potpunosti osigura vazdušnu bezbednost zemlje. Takođe je dizajnirana da uništi moguće pretnje van teritorije zemlje što je brže moguće. Vreme donošenja odluka je ubrzano, a gubici se minimiziraju“, piše u tekstu.

Prema rečima analitičara za bezbednost Turana Oguza, Turska može da integriše kupljene ruske sisteme S-400 u nacionalni višestepeni PVO sistem.

„S-400 takođe bi mogao da bude uključen u ovaj sistem, pošto je to naš nacionalni sistem“, rekao je on.

Rusija i Turska su 2017. godine potpisale prvi ugovor za kupovinu kompleta S-400 u vrednosti od 2,5 milijardi dolara, uz mogućnost kupovine još jednog. Isporuke prvog puka izvršene su u leto i jesen 2019. godine

Već 2022. godine direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev rekao je za Sputnjik da je potpisan i počeo da se realizuje ugovor o nabavci drugog puka PVO sistema S-400.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija