• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

09.08.2024

18:17

(VIDEO) Sat otkucava, ovo će biti najveća klanica u ratu Ukrajine i Moskve! Rusija gomila snage u Kurskoj oblasti

Shutterstock

Vesti

(VIDEO) Sat otkucava, ovo će biti najveća klanica u ratu Ukrajine i Moskve! Rusija gomila snage u Kurskoj oblasti

Podeli vest

Dodatne trupe i oprema raspoređeni su u graničnu Kursku oblast gde su u toku žestoke borbe protiv ukrajinskih trupa koje su upale u tu rusku oblast ranije ove nedelje.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimke na kojima se vidi kako se oprema kreće u kolonama širom regiona, navodeći da pojačanje uključuje višecevne raketne sisteme BM-21 Grad, tegljene artiljerijske oruđa, tenkove, teška guseničarska vozila, kao i vozila Ural i KamAZ.

Oprema bi trebalo da bude korišćena protiv ukrajinskih formacija koje deluju u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti, što je izgleda bila primarna meta kijevskih snaga.

Ukrajina je u utorak ujutro pokrenula rizičan prekogranični napad na rusku teritoriju, šaljući do 1.000 vojnika uz podršku desetina tenkova i oklopnih transportera koje je isporučio Zapad, navodi Moskva.

 

 

Ukrajinsko rukovodstvo je saopštilo da je primarni cilj operacije bio da izazove „strah" u srcima ruskog stanovništva. Volodimir Zelenski je takođe tvrdio da bi primena „pravedne sile" približila „pravedan mir" sa Rusijom.

Ruski predsednik Vladimir Putin opisao je upad kao „provokaciju velikih razmera" i optužio Kijev da „neselektivno" gađa civile, stambene zgrade i vozila hitne pomoći. U napadu je do sada ubijeno najmanje pet civila, a povređeno je 21, uključujući šestoro dece, saopštili su lokalni zvaničnici.

U međuvremenu, ruske snage su nastavile da nanose velike gubitke ukrajinskim trupama koje su izvršile invaziju. Kijev je u napadu izgubio do 945 vojnika, kao i 102 oklopna vozila, uključujući 12 tenkova i 17 oklopnih transportera, navodi rusko Ministarstvo odbrane u petak.

U sredu je načelnik moskovskog Generalštaba Valerij Gerasimov izvestio da je ruska vojska zaustavila ukrajinski upad i da je u toku operacija proterivanja osvajača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!
Live TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!

Kako se barata sa brojkama građana koji se okupljaju na protestima u Srbiji? Ko organizuje te proteste i šta im je pravi cilj? Da li je zapravo sve što vidimo jeste krčenje puta sa ciljem da se angažuje jedna vrsta mašinerije sa narativom za ono što će da usledi? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su zamenik glavnog urednika Informera Dejan Vukelić i analitičar medija Ištvan Kaić.

09.08.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Imamo još jednu medalju! Vaterpolisti Srbije jači od Amerike i nove sudijske krađe, u nedelju po istorijsko zlato! (FOTO)
Olimpijske igre

Imamo još jednu medalju! Vaterpolisti Srbije jači od Amerike i nove sudijske krađe, u nedelju po istorijsko zlato! (FOTO)

Bravo, bre, majstori! Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u meču polufinala savladali Sjedinjene Američke Države sa 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)! Naša reprezentacija u meču za zlato boriće se protiv boljeg iz večerašnjeg susreta Hrvatska - Mađarska, a ko god bude rival, nema nikakve sumnje da će "delfini" učiniti sve da po treći put zaredom donesu zlatnu medalju sa najprestižnijeg takmičenja na svetu.

09.08.2024

15:44

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija