17.08.2024.

07:40

Foto: Shutterstock/EPA

Planeta

Krvavi Boris najavio spaljivanje Rusije! Nije mu dosta što je gurnuo Ukrajinu u klanicu: Ovo sluti na najgori mogući scenario!

Džonson je napad Ukrajine na Kursku oblast nazvao „najboljim vestima za dugo vremena“.

- Jedini način da se zaustave ruske bombe je napasti na aviobaze odakle lete ruski avioni. A jedini način da se napadnu te baze jeste da se iskoristi zapadno naoružanje koje Ukrajina ima. Dobili su od Amerikanaca sisteme `atakamas`, od Britanaca rakete `storm šedou`, zašto im ne dozvoliti da gađaju objekte na teritoriji Rusije? - napisao je Džonson u autorskom članku sa „Dejli mejl“.

Džonson je takođe rekao i da ukrajinska vojska nije mogla na pravi način da pruži otpor Rusima jer je zapad primoravao Kijev da se „tuče sa jednom vezanom rukom“.

Ujedno je i pozvao da se obustavi sa svim tim „polumerama“ i kašnjenjima po pitanju isporuka oružja i omogući Kijevu da „dovrši započeti posao“, a to je da se dozvoli Kijevu da iskoristi sve instrumente koje je Zapad Ukrajini već dao.

Podestimo, dok je bio premijer Velike Britanije, Boris Džonson je označen kao jedan od glavnih krivaca za propast pregovora Rusije i Ukrajine u Istanbulu 2022. godine, kada je rat mogao biti završen dogovorom obe strane, nakon čega je dobio nadimak "krvavi Boris", zbog velikih žrtava koje su nastale nakon što su propali mirovni pregovori.