• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.08.2024

10:24

(UŽIVO) Novi šok za Ruse kod Kurska! Ukrajinci se probili duboko, oglasio se i šef vojske! U toku velika akcija evakuacije!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Novi šok za Ruse kod Kurska! Ukrajinci se probili duboko, oglasio se i šef vojske! U toku velika akcija evakuacije!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 906. dan.

(VIDEO) Šokantan obrt kod Kurska! Ovaj snimak Zapad krije od sveta: Cela ukrajinska jedinica se predala Rusima!

 

Ukrajina izgubila veliki broj vojnika

Ukrajinske snage izgubile su više od 340 vojnika, kao šest haubica u zoni odgovornosti grupe "Jug", rekao je oficir pres centra grupe Sergej Rumjancev.

Uništena je haubica "msta-b" kalibra 155 milimetara, D-20, dve haubice D-30 i dve M119, precizirao je Rumjancev.

 

(VIDEO) Stravičan udar! Raketama usred Rusije porušili ključni most! Ukrajinci slave veliku pobedu, Moskva ovo nije smela da dozvoli!

 

Amerika sprečila Britaniju da dozvoli Kijevu napad na Rusiju

Američke vlasti sprečavaju London da dozvoli Kijevu primenu krstarećih raketa "storm šedou" za udare na teritoriji Rusije, objavio je "Tajms" pozivajući se na izvor.

List je ranije pisao da Britanci pokušavaju da ubede saveznike da odobre Kijevu primenu tog oružja. Bivši premijer Boris Džonson je posle ukrajinskog napada na Kursku oblast pozvao da se Kijevu dozvoli da zapadnim oružjem gađa ciljeve na teritoriji Rusije da bi "završio posao".

U Londonu čekaju zeleno svetlo od Vašingtona za primenu raketa, ali odobrenja za sada nema.
 

 

(UZNEMIRUJUĆE) Težak poraz NATO tehnike, leševi na sve strane! Rusi iz zasede zbrisali kolonu punu zapadnih vozila, niko živ nije ostao!

 

Sirski: Ukrajinske snage napreduju od 1-3 km u nekim delovima Kurske oblasti

Vrhovni komandant ukrajinskih oružanih snaga Oleksandr Sirski izjavio je danas da ukrajinske snage napreduju između jednog i tri kilometra u nekim delovima ruske Kurske oblasti.

Ukrajina je saopštila da je preuzela kontrolu nad 82 naselja u toj oblasti, koja pokrivaju površinu od 1.150 kvadratnih kilometara, nakon što je 6. avgusta pokrenula veliku ofanzivu na to pogranično područje, prenosi Rojters. 

Sirski je putem video linka informisao predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog o borbama u području Malaje Loknije, oko 11,5 kilometara udaljenom od ukrajinske granice.

- Generalno, situacija je pod kontrolom, sve se odvija po planu - kazao je Sirski.

On je dodao da se nada da će borbe kod Malaje Loknije omogućiti ukrajinskoj vojsci da dođe do mnogo zarobljenika.

 

​Hitno! Poznato gde će biti izveden nuklearni udar?! Kada ovo pukne, nek nam je Bog u pomoći: Rusi već spremni za najgori scenario!

 

Moskva: Napad na tržni centar u Donjecku je pažljivo planiran teroristički napad na civile

Napad ukrajinske vojske na tržni centar „Galaktika“ u Donjecku je pažljivo planiran teroristički akt i potez iz očaja u svetlu ubedljivog napredovanja ruske vojske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Kako se navodi, glavni cilj napad je bio da se poseje panika među građanima i da se ubiju civili.

- Očigledno je da je Kijev od Zapada dobio kart blanš sa ciljem da počini što više zverstava prema civilima u cilju da poljuljaju stabilnost unutar naše zemlje. Odlučno osuđujemo ove varvarske terorističke napade kijevskog režima - navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

Prema poslednjim podacima, nakon što je na tržni centar pala granata povređeno je najmanje 11 civila.

U napadu je oštećena i bolnica u blizini tržnog centra i nekoliko kuća, a ukrajinska vojska neprekidnom paljbom i dronovima onemogućava vatrogasce i hitnu pomoć da stignu do tržnog centra.

 

I oni izvršili invaziju na Rusiju! Zarobljenik sve priznao, ovo je veoma opasno! "Čuo sam od naše komande..."

 

 

Više od 10.000 stanovnika Kurske oblasti zbrinuto u centre za privremeni smeštaj

Više od 10.000 stanovnika Kurske oblasti, uključujući 3.000 dece, smešteni su u centre za privremeni smeštaj u 19 regiona Ruske Federacije, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

- Danas rade 153 centra za privremeni smeštaj u 19 regiona zemlje. Tamo je smešteno više od 10.000 ljudi, uključujući oko 3.000 dece. Više od 480 centara sa kapacitetom od preko 38.000 ljudi spremno je za prijem građana. Skoro 7.000 stanovnika pograničnog regiona trenutno se nalazi u 52 centra na teritoriji Kurske oblasti - navodi se u saopštenju.

Kako ističe pres-služba, organizovano je sveobuhvatno zbrinjavanje stanovnika Kurskog regiona koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove. Njima se danonoćno pruža pomoć i podrška.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija