• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2024

21:33

Nemci presavili tabak, nema više para za Ukrajinu! Zelenskog čekaju teški dani?!

Shutterstock

Vesti

Nemci presavili tabak, nema više para za Ukrajinu! Zelenskog čekaju teški dani?!

Podeli vest

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner uputio je zahtev ministarstvu odbrane zemlje u kojem se poziva na ograničenje vojne pomoći Ukrajini, javio je u subotu Frankfurter algemajne cajtung (FAZ). Prema Lindneru, sadašnji budžetski plan zemlje nije u stanju da dodeli sredstva Kijevu.

Zahtev je iznet u pismu upućenom nemačkom ministru odbrane Borisu Pistorijusu i ministarki spoljnih poslova Analeni Berbok i precizira da Kijevu može biti isporučena samo vojna pomoć koja je već odobrena.

Dodatne prijave ministarstva odbrane više se neće prihvatati, čak i ako su izdate po nalogu kancelara Olafa Šolca.

FAZ je napomenuo da je blokada novih odobrenja već na snazi i da će Berlin sledeće godine prepoloviti svoju vojnu pomoć Ukrajini.

Očekuje se da će se 2027. pomoć smanjiti na manje od jedne desetine svog sadašnjeg obima.

Do 8 milijardi evra pomoći Ukrajini predviđeno je za 2024. godinu, a planirani maksimum od četiri milijarde evra za 2025. već premašuje raspoloživa sredstva, navodi mediji i dodaje da je za 2026. planirano samo 3 milijarde evra, a 500 miliona evra. svaki za 2027. i 2028. godinu.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)
Politika

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)

Detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije"

17.08.2024

19:08

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija