17.08.2024.

10:10

Foto: profimedia/twiter

Planeta

Šta ovo radi Amerika?! Jeziva ispovest Skota Ritera za ruske medije! "Uzeli su sve dokaze o zločinima..."

- Poštujem ustav naše zemlje, a američke vlasti grubo krše njegove temelje i pravo na slobodu govora. Agenti su naglasili da bi želeli da me ispitaju u vezi sa mojim aktivnostima kao stranog agenta. Rekao sam im 'u redu, ali samo ne kod mene', na šta su oni odgovorili: 'U stvari, nameravamo da uđemo'. Više od 20 naoružanih agenata pretreslo je moje uređaje, fleš diskove i elektroniku - kazao je Riter u intervju za RT internešenel.

Kako je naveo, agenti su uzeli desetine kutija njegovih arhiva, na koje se oslanjao kada je govorio o američkim zločinima.

Prema njegovim rečima, desetine stranica dokumenata o američkim zločinima u Iraku takođe su "otišle" sa agentima, kao i da su to bili zaista jedinstveni dokumenti i dokazi.

- Ja nisam strani agent, ništa ne krijem i ne radim za rusku vladu. Ja sam novinar i saradnik, imam svoje podkaste, pojavljujem se kao dobrovoljni gost u mnogim emisijama. Rekli su da se ponašam kao strani agent - istakao je ogorčeni Riter.

On je naglasio da se nada da će FBI proučiti sve zaplenjeno i shvatiti da je on novinar, a ne strani prikriveni agent.

- Ja sam američki državljanin i novinar i ništa drugo. Poštujem ustav naše zemlje, a oni samo grubo krše njene temelje i pravo na slobodu govora - zaključio je bivši američki obaveštajac.