• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2024

12:40

"Amerika mi je objavila rat!" Prva izjava Skota Ritera nakon upada FBI: Evo šta je razlog neočekivanog pretresa!

EPA

Vesti

"Amerika mi je objavila rat!" Prva izjava Skota Ritera nakon upada FBI: Evo šta je razlog neočekivanog pretresa!

Podeli vest

Bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao je da je FBI izvršio pretres njegove kuće najverovatnije zbog saradnje sa ruskim medijima Sputnjik i RT i obećao je da će pobediti u ratu koji su mu objavile američke vlasti.

- Sudeći po njihovim pitanjima, njih pre svega brinu moji odnosi sa RT i Sputnjikom ili to da dobijam instrukcije od RT i Sputnjika i novčanu nadoknadu, a to znači da radim u interesu ruske Vlade - rekao je Riter u videu koje je objavio na svom Telegram kanalu.

Analitičar je istakao da takve pretpostavke bezbednosnih organa nisu tačne.

- Svaka nadoknada koju dobijam od RT i Sputnjika je ista kao i od bilo koje druge novinarske organizacije za koju pišem članke ili snimam video. Ja sam novinar i primam naknadu za svoj rad - rekao je Riter.

Takođe je dodao da nije napravio nikakav prekršaj, niti je on bilo kakav strani agent, što bezbednosne snage znaju. Riter je kazao da je pretres njegove kuće „akt zastrašivanja“ američke Vlade.

- Optužili su me da su moji članci bili namenjeni za manipulisanje mnjenjem američkog naroda u interesu ruske Vlade. To je krajnje apsurdno - napomenuo je on.

Riter kaže da mu je američka Vlada objavila rat.

- Neka bude tako. Mi smo u ratu, a to nije rat koji nameravam da izgubim - poručio je bivši obaveštajac.

Dan ranije je FBI pretraživao kuću bivšeg američkog obaveštajca Skora Ritera u Delmaru, a kako su rekli za Sputnjik, istražne radnje su sprovedene u okviru nekakve „federalne istrage“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija