• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.08.2024

16:46

Kakav preokret! Iran neće izvesti napad?! Razlog je neočekivan!

Shutterstock

Vesti

Kakav preokret! Iran neće izvesti napad?! Razlog je neočekivan!

Podeli vest

Iran bi mogao da preispita svoju odluku o napadu na Izrael zbog "snažnog diplomatskog pritiska SAD", objavio je danas Vašington post, pozivajući se na neimenovane izvore.

Zvaničnici Bele kuće veruju da bi intenzivni diplomatski napori da se ublaži iranska odmazda za ubistvo političkog lidera grupe Hamas Ismaila Hanijea u Teheranu prošle nedelje mogli da imaju efekta, naveo je list, napominjući da je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena besna zbog tajminga atentata.

SAD, zajedno sa svojim saveznicima na Zapadu i Bliskom istoku, nagovaraju Iran i Izrael da smanje tenzije i spreče da sukob preraste u sveopšti rat.

Iako je rizik od iranskog napada i dalje visok, zvaničnici Bele kuće rekli su za Vašington post da će američki napori "možda uroditi plodom" i da postoji mogućnost da Iran razmisli o svojoj odluci.

Prema zvaničnicima, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, Teheran je privatno zaključio da Hanije nije ubijen od preciznog projektila, već od bombe koja je prethodno prokrijumčarena u sobu u kojoj je boravio i da je detonirana na daljinu, navodi se u izveštajima.

To bi moglo da navede Teheran da razmisli o svojoj odluci o napadu, smatraju zvaničnici i dodaju da je sam Iran u prošlosti izvodio slične napade u stranim zemljama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija
Politika

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija

Nedavno su objavljenje pritužbe pojedinih ekoloških aktivista o spornim i nemoralnim postupcima valjevskog ,,eko-advokata“ Sretena Đorđevića, koji je svoje usluge pružanja pravne pomoći nevladinim ekološkim organizacijama koje se bore protiv iskopavanja litijuma u Srbiji naplatio paprenim novčanim iznosima.

07.08.2024

18:53

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija