• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2024

12:54

Bliski istok ključa! Netanjahu i ekipa grade podzemne bunkere! Iran sprema kišu raketa za Izrael! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Bliski istok ključa! Netanjahu i ekipa grade podzemne bunkere! Iran sprema kišu raketa za Izrael! (VIDEO)

Podeli vest

Izraelska služba bezbednosti Šin Bet priprema podzemni bunker u Jerusalimu gde bi visoki zvaničnici mogli da ostanu duži vremenski period tokom eventualnog rata. O tome, ali i mogućem ratu na Bliskom istoku govorili su inženjer Avram Izrael i Ljubomir Đurić.

Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku ističe da je Amerika pružila pomoć Izraelu u vidu vojske, ali i da pojedine države žele da smanje rizik od esklacije.

Netanjahu želi da ostane na vlasti na sve načine, ali Amerikanci vagaju svoju poziciju na Bliskom istoku. Propalestinsko stanovništvo u Americi glasa za Bajdenovu administraciju. Amerika je pružila pomoć Izraelu u vidu vojske i vojne opreme. Jordan i Saudijska Arabija su upozorile Iran da ne sme da koristi vazdušni prostor, što smanjuje rizik od eskalacije - kazao je Đurić.

Foto: Masha Bandjur

Ljubomir Đurić

 

 Inženjer Avram Izrael tvrdi da će Izrael izvršiti veliku odmazdu u slučaju napada Irana.

- Postoji akcija Izraela gde se šalje poruka Iranu da će posledice biti velike. Za sada je sve to uzdržano, ali sledeći korak Irana može značiti demontažu cele infrastrukture Libana i Irana od strane Izraela. Iran ima dominaciju u balističkim raketama, ali izraelska avijacija je neprisnokovena - rekao je Izrael.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Dominira i ćuti
Olimpijske igre

Dominira i ćuti

Nikola Jokić (29) juče je još jednom dokazao da mu nema ravnog i da debata da li je u ovom trenutku najbolji košarkaš na svetu zapravo i ne postoji.

07.08.2024

07:20

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija