17.08.2024.

11:10

Foto: Twitter video printscreen

Planeta

(VIDEO) Gde je Zapad da ovo osudi?! Stravičan čin Ukrajinaca zgrozio svet, snimak iz Volčanska tera suze na oči - kako su mogli?!

Incident se navodno dogodio u Volčansku, gde su se dvojica lokalnih stanovnika našla "zaglavljena" između sukobljenih snaga, nakon što je jedan od njih povređen.

Sakrili su se u polusrušenoj kući i istakli poruku sa natpisom "SOS. Hitna medicinska pomoć. Kuda ići?" krupnim slovima koja su se videla iz vazduha.

Ruska izviđačka jedinica primetila je molbu i bacila nešto zaliha i poruku, nalažući dvojici da prate dron. Ali nakon što su civili krenuli ka ruskim pozicijama u društvu psa, Ukrajinci su ih presreli, navodi se u izveštaju portala MEŠ.

Koristili su bespilotne letelice koje su nosile improvizovane bombe da napadnu muškarce u bekstvu.

MAŠ je objavio i uznemirujuće snimke na kojima se vidi trenutak u kome je navodna ukrajinska bomba pala nekoliko metara od osoba koje su bile u civilnoj odeći i bez vojne opreme.

Nakon toga, na snimku se vidi kako jedna od žrtava nepomično leži na zemlji, dok je druga, čini se, teško povređena.

Snimak se završava još jednom eksplozijom u blizini i mogu se videti dva beživotna tela oko kojih se šeta pas. 

Ruske trupe ušle su u oblast Harkov sredinom maja nakon višemesečnih ukrajinskih napada na susednu rusku oblast Belgorod.

Moskva je saopštila da je njihov cilj uspostavljanje bezbednosne zone duž granice kako bi se potkopala sposobnost Kijeva da nanosi udare unutar ruske teritorije oružjem manjeg dometa.