• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2024

09:39

(UŽIVO) Klanica kod Kurska! Rusi spalili celu oklopnu kolonu Ukrajine! Uništeno skladište raketnog goriva! Rusija tuče po Odesi i Sumiju!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Klanica kod Kurska! Rusi spalili celu oklopnu kolonu Ukrajine! Uništeno skladište raketnog goriva! Rusija tuče po Odesi i Sumiju!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 901. dan.

POČELA NOVA INVAZIJA RUSIJE! Naređena hitna evakuacija, snage prodiru u još jednu oblast - stanje je alarmantno!

 

Kina poziva na deeskalaciju

Ministarstvo spoljnih poslova Kine oglasilo se povodom situacije u Kurskoj oblasti, apelujući da se ne pribegava eskalaciji i da se ne izvode provokacije.

„Kina je obratila pažnju na tu situaciju. Stav Kine o ukrajinskom pitanju je dosledan i jasan – pozivamo sve strane da poštuju tri principa deeskalacije: da ne šire granice zone borbenih dejstava, da ne pribegavaju eskalaciji i ne izvode provokacije“, navodi se u saopštenju.

 

Ovo je mnogo opasno! Kolone ruskih vojnih vozila jure ka Kursku! Moskva konačno shvatila koliko je situacija ozbiljna!

 

Gađan aerodrom u Nikolajevskoj oblasti

Ruska snage noćas su raketirale Martinovski vojni aerodrom u Voznesenjsku u Nikolajevskoj oblasti. Uništeno je skladište sa raketama dugog dometa i pogon gde su se montirali i skladištili dronovi, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedjev.

 

(VIDEO) Opšta pometnja u SAD i Izraelu! Iran spremio rakete kakve svet dosad nije video: I Rusija dobija deo moćnog arsenala Teherana!

 

Ogromni gubici ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti

Oružane snage Ukrajine su u toku poslednja 24 sata u Martinovki i u Kurskoj oblasti izgubile 34 jedinice tehnike i veliki broj vojnika, izjavio je komandant specijalnih snaga „Ahmat“, general major Apti Alaudinov koji se nalazi u Kurskoj oblasti.

Kako je istakao, to su najveći dnevni gubici protivnika za sve vreme specijalne vojne operacije.

- Ruske snage su uništile jedan tenk, sedam jedinica oklopnih transportera-borbenih vozila pešadije, 13 jedinica borbenih oklopnih vozila (različitih marki i proizvođača), jedno teretno vozilo, jedan minibus, devet pikapova, top D-30 i za kraj stanicu za elektronsko izviđanje 'plastun' i ogroman broj fašista - napisao je Alaudinov na Telegramu.

 

Šok! Gerasimov izdao Putina?! Moskva na nogama, ovo nije smelo da se dogodi: Lider Rusije nije ni znao šta mu spremaju!

 

Uništenje oklopne grupe OSU u pograničnom regionu Kursk (VIDEO)

Ruski obaveštajci otkrili su kretanje neprijateljske kolone u pograničnom regionu Kurske oblasti.

Ruski vojnici su preciznim udarima Lanceta napali i uništili 3 oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

 

(VIDEO) HITNO! Požar guta nuklearku, ludaci će sve da nas pobiju?! Moskva se odmah oglasila: Počeo nuklearni teror na kontinentu!

 

Uništeno skladište raketnog goriva

U Šostki u Sumskoj oblasti pogođena su skladišta raketnog goriva i bojevih glava, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpor u Nikolajevu Sergej Lebedev.

Prema informacijama proruskog otpora, napad se dogodio u 20.00 časova po moskovskom vremenu u području železničke stanice Šostka, odnosno skladišta sa kojima su spojene železničke pruge.
Ranije u nedelju, ukrajinski mediji su više puta izveštavali o eksplozijama u Sumi i Sumskoj oblasti.

 

Užas! Amerika dozvolila Ukrajini da spali ovaj grad! Putin brutalno zapretio, Moskva neće sedeti skrštenih ruku!

 

Eksplozije u Odesi i Sumiju

Eksplozija u Odesi, javljaju ukrajinski mediji. Takođe, eksplozije su odjeknule u gradu Sumi, javljaju ukrajinski mediji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ujedinjeni u mržnji! Ustaše podržavaju Dragana Šolaka, pridružili se podržavanju maltretiranje novinarke Informera!
BEDNICI

Ujedinjeni u mržnji! Ustaše podržavaju Dragana Šolaka, pridružili se podržavanju maltretiranje novinarke Informera!

Nasilnici predvođeni tajkunima Draganom Šolakom i Draganom Đilasom, a među kojima su ključni plaćenici Ivan Bjelić i Nikola Ristić, u subotu su, tokom nasilnog zauzimanja i blokade železničke stanice Prokop, sramno napali novinarku Informera Branku Lazić. Ovo brutalno maltretiranje jedne žene, pre svega, a potom i novinarke, opravdao je portal u vlasništvu dragana Šolaka "Nova", a odmah zatim, kao po starom običaju, i hrvatski "Jutarnji".

12.08.2024

10:47

TV

Hronika

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju
Hronika

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju

Pre tačno dve godine, 12. avgusta 2022. godine, Vuk Borilović (34) počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je u naselju Medovina, na Cetinju, ubio deset osoba, a ranio šestoro. Ubijeni su dva brata Marko (7) i Mašan (11), njihova majka Nataša Martinović (35), Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Danica (74) i Dimitrije (81), rođene sestre Aleksandra (52) i Danijela Radunović (51), Goran Đurišić (54) i Milan Martinović (37).

12.08.2024

09:04

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23