17.08.2024.

17:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Monstruozne scene nakon velike bitke Rusa i Ukrajinaca! Vojnik pokazao glavu nabijenu na kolac i žestoko zapretio!

Lubinec je apelovao na UN i Crveni krst da reaguju zbog snimka koji je navodno prvo objavljen na ruskim kanalima na Telegramu.

- Neprijatelj koristi takve video snimke da zastraši i demorališe Ukrajince, međutim, to samo jača našu posvećenost da svakoga ko čini takva neljudska zverstva privedemo neizbežnoj odgovornosti - napisao je ombudsman na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Ukrajinski Telegram kanal DeepState, koji je povezan sa obaveštajnim službama, tvrdi da je snimak nastao nakon sukoba na kontrolnom punktu Kolotilovka u Belgorodskoj oblasti gde su 12. avgusta Oružane snage Ukrajine pokušale da pređu granicu sa Ruskom Federacijom.

Deepstate navodi da se na snimku vidi pripadnik 155. brigade marinaca ruske Pacifičke flote.

- Napravili ste neoprostivu grešku što ste svojim prljavim svinjskim nogama gazili po našoj svetoj zemlji. Danas su nekima od vas raznesene glave. Biće isto svaki put kada se sretnemo - govori vojnik sa snimka.

Za sada nije jasno kako je vojnik obezglavljen.

DeepState navodi da će se Oružane snage Ukrajine osvetiti pripadnicima 155. brigade.

- Zarobljenike iz 155. brigade, sadašnje i buduće, očekuje veoma teška i spora sudbina - navodi ukrajinski kanal.

Analitičar Bilda Julijan Repke, podsetimo, objavio je nedavno snimak na kome se navodno vidi kako pripadnici ukrajinskih snaga ubijaju ruske ranjenike.