Autor: Informer.rs

17.08.2024.

18:43

Foto: EPA

Planeta

Tramp šokirao novim obrtom! Evo ko mu pomaže da se vrati u Belu kuću!

Kori Levandovski, koji je rukovodio Trampovom uspešnom kampanjom 2016, vratiće se da pomogne republikancu da povrati Belu kuću ovog novembra, rekli su ko-menadžeri kampanje Suzi Vajls i Kris LaSivita u saopštenju u četvrtak.

Levandovskom će se pridružiti Tejlor Budovič, Aleks Fajfer, Aleks Bruzevic i Tim Murto, koje su Viles i LaCivita opisali kao „veterane prethodnih Trampovih kampanja“.

Levandovski je dobio otkaz u Trampovoj kampanji neposredno pre izbora 2016, nakon što je navodno opipao novinarku.

Vraćen četiri godine kasnije da vodi pro-Trampov komitet za prikupljanje sredstava, ponovo je otpušten 2021. zbog odvojenih optužbi za seksualno nedolično ponašanje.

Vajls i LaSivita nisu rekli koje će tačno uloge Levandovski i četvorica zaposlenih imati u ovogodišnjoj kampanji, ali je Tramp rekao novinarima u četvrtak da će Levandovski biti „lični izaslanik ili će biti na nekom nivou“.

Informer

 

Tramp i Haris su trenutno izjednačeni u većini anketa, a Haris vodi manje od 1% u odnosu na bivšeg predsednika, prema podacima koje je prikupio RealClearPolitics.

Usred glasina da Tramp krivi svoje predizborno osoblje za eroziju svoje prednosti od četiri poena u odnosu na predsednika Džoa Bajdena, on je zatražio pomoć bivše demokrate Tulsi Gabard uoči svoje predstojeće debate sa Harisom, izvestio je u petak Njujork tajms.

Gabard, bivši američki predstavnik i glasni protivnik intervencionističke spoljne politike Demokratske stranke, bio je zaslužan za okončanje Harisove predsedničke kampanje 2020. jednim nastupom na debati.

Informer

 

U obračunu 2019., Gabard je uništio Harisov dosije kao glavnog tužioca Kalifornije, osudivši je zato što je zatvorila hiljade prestupnika marihuane „a onda se smejala tome“, zbog njenog korišćenja zatvorskog rada i za blokiranje dokaza koji bi oslobodili nevine ljude na smrt red.

- Ne postoji izgovor za to, a ljudima koji su patili pod vašom vladavinom kao tužiocem, dugujete im izvinjenje - rekao je Gabard, ostavljajući Harisa nesposobnim da odgovori.

Portparolka Trampove kampanje Karolin Livit potvrdila je da se bivši predsednik sastao sa Gabardom, tvrdeći da mu „ne trebaju tradicionalne pripreme za debatu, ali da će nastaviti da se sastaje sa uvaženim političkim savetnicima i efikasnim komunikatorima kao što je Tulsi Gabard, koja je uspešno dominirala Kamalom Haris na sceni debate. ”