18.08.2024.

06:40

Foto: printscreenrus

Planeta

(VIDEO) Šok! Ukrajinci kreću na Ukrajince! Kod Kurska opasni igrači ulaze u borbu, rešili su da isteraju trupe Zelenskog!

Dobrovoljački odred "Maksim Krivonos" sastavljen je od bivših pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koji su formirali oslobodilački pokret i bore se protiv vlasti Ukrajine.

- Naravno da ćemo krenuti (ako se donese odluka), jer tamo takođe stradaju nevini ljudi... Mnogo stradava civila, ovi FPV dronovi bombarduju, takođe ima i padova... Zašto? Ako se ratovati mora, onda neka se ratuje s vojnicima, a ne protiv civil - rekao je za RIA Novosti borac odreda s pozivnim imenom "Borzi".

Njegov saborac s pozivnim imenom "Zmaj" precizirao je da je, kao i ostali borci odreda, spreman da se uputi u Kursku oblast radi izvršenja zadataka suprotstavljanja Oružanim snagama Ukrajine.

- Kao i Kurskoj oblasti, tako i u Hersonskoj, Donjecku, Lugansku, svuda je isto – ljudi ginu, to smatram apsolutno neprihvatljivim - rekao je "Zmaj".

Borac odreda s pozivnim imenom "Prometej" rekao je za RIA Novosti da njegova baka živi u Kurskoj oblasti i da tu zemlju smatra svojom malom domovinom, te da je spreman da je brani.

- Moja baka živi u Kursku, moj deda je bio u Korenevu, stigli su do Koreneva. Ovo je za mene šokantna vest, naravno... Ovo me veoma pogodilo... Znam da će sve doći na svoje mesto, da ćemo ih izbaciti odatle, iako se tamo učvršćuju, ali me to šokiralo... Radimo na svim pravcima, pomažemo, činimo sve što možemo - prokomentarisao je borac odreda.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su 6. avgusta u 5:30 časova krenule u ofanzivu sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, njihovo napredovanje je zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov. On je istakao da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Kako je 16. avgusta saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, tokom borbenih dejstava u kurskom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 2.860 vojnika i 41 tenk.