• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2024

22:00

Šok! Putin im ovo neće oprostiti! Kijev sprema napad na nuklearnu elektranu! Evo koji je odgovor Moskve!

Reuaters/Shutterstock

Vesti

Šok! Putin im ovo neće oprostiti! Kijev sprema napad na nuklearnu elektranu! Evo koji je odgovor Moskve!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije ozbiljno procenjuje informacije dobijene putem nezavisnih kanala o pripremama kijevskog režima za napad na nuklearnu elektranu Kursk, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je istaklo da Ukrajina sprema provokaciju kojom bi optužila Rusku Federaciju za „samopaljenje“ na stanici kako bi se stvorila osnova za udar na ukrajinske nuklearne energetske objekte.

Departman je takve akcije kijevskog režima uz podršku zapadnih pokrovitelja ocenio kao direktno i očigledno kršenje međunarodne konvencije Generalne skupštine UN o suzbijanju akata nuklearnog terorizma

Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo je da će, ukoliko kijevski režim počne da sprovodi zločinačke planove za stvaranje katastrofe izazvane ljudskom rukom u evropskom delu kontinenta radioaktivnom kontaminacijom ogromnih teritorija, odmah preduzeti oštre vojne i vojno-tehničke mere.

Foto: Reuters

 

Šef Rosatoma Aleksej Lihačov u subotu je telefonom razgovarao sa šefom IAEA Rafaelom Grosijem i objasnio mu da se situacija oko nuklearke Kursk i Zaporožje nastavlja pogoršavati.

Provokativne akcije Oružanih snaga Ukrajine , prema njegovim rečima, mogle bi da nanesu nepopravljivu štetu nuklearnoj energiji širom planete.

Lihačov je pozvao Grosija da u bliskoj budućnosti poseti nuklearnu elektranu Kursk i proceni situaciju oko stanice.

Grosi je izrazio zabrinutost za bezbednost nuklearnih elektrana u kojima se nalaze stalni predstavnici agencije, "i bilo kojeg drugog mesta gde bi mogla da dođe do nuklearne nesreće", a takođe je rekao da je spreman da proceni situaciju, uključujući i posetu elektrani.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)
Politika

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)

Detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije"

17.08.2024

19:08

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija