18.08.2024.

08:38

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Kreće odmazda! Putin Kimovim raketama zasuo Kijev! Balistički projektili Severne Koreje primećeni nad prestonicom Ukrajine!

- Jutros, oko 05:00 časova, neprijatelj je izveo balistički raketni napad na Kijev. Ovo je već treći takav napad na prestonicu u avgustu, sa jasnim intervalom od 6 dana! - napisao je Sergej Popko, šef regionalne vojne administracije, na Telegramu.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj napad bio je gotovo identičan kao prethodna dva.

Prema preliminarnim izveštajima koji se proveravaju, Rusi su najverovatnije po treći put zaredom lansirali severnokorejske balističke rakete KN-23. Kao i u prethodnim slučajevima, ukrajinske protivvazdušne snage „nisu dozvolile neprijatelju da postigne svoj cilj i pogodi Kijev“.

Prema preliminarnim informacijama, rakete su oborene pri prilazu prestonici. Tačan tip i broj raketa koje su korišćene još nisu potvrđeni od strane ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Pored balističkih raketa, Rusija je takođe lansirala bespilotne letelice sa jednosmernim napadom, takođe ciljajući Kijev.

Svi dronovi su oboreni rano, na prilazu gradu.

Prema početnim izveštajima, napadi nisu izazvali nikakvu štetu. Niko nije povređen, dodaje administracija, napominjući da bi mogli uslediti novi izveštaji nakon što se informacije sa terena provere.

Kako je ranije izvestio Ukrinform, jutros je u Kijevu i nekoliko ukrajinskih regiona proglašena uzbuna zbog balističkog raketnog napada.