18.08.2024.

10:10

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Tramp obrisao pod Kamalom! Podelio šokantno saznanje sa celom nacijom! "Radikalnoj ludači su zabranili ovo..."

Na mitingu u Vilks-Barreu, na severoistoku Pensilvanije, Tramp je rekao: „Smatram da će biti lakše pobediti nju nego njega.“ Nazvao je Haris „radikalnom“ i „ludačom“, kritikujući je i lično i politički, iako neki politički analitičari smatraju da mu takvi komentari mogu naškoditi među umerenim biračima.

- Da li ste čuli njen smeh? To je smeh lude osobe. Njoj su sada zabranili da se smeje, jer svaki put kada to uradi, gubi glasače - rekao je Tramp, dodavši da nije zadovoljan ilustracijom Haris na naslovnici poslednjeg broja magazina „Tajm“, uz komentar: „Izgledam mnogo bolje od nje.“

Tramp nastavlja da tvrdi da su mu izbori 2020. ukradeni

U svom govoru na mitingu u Pensilvaniji, koja postaje jedan od ključnih država u predsedničkoj trci, Tramp je ponovio svoju lažnu tvrdnju da je izgubio izbore 2020. zbog prevare, odbacivši pretnju klimatskih promena, kao i tvrdnju da njegov plan uvođenja sveobuhvatnih carina na strane proizvode neće delovati kao porez na potrošače u SAD-u, s čim se većina ekonomista ne slaže.

Na početku mitinga prisustvovalo je oko 8000 ljudi, ali se broj prisutnih smanjio nakon sat vremena, dok je Tramp govorio ukupno više od 100 minuta.

Haris je započela autobusku turneju po Pensilvaniji, za koju obe kampanje planiraju značajna ulaganja
Potpredsednica Haris je, s druge strane, najavila autobusku turneju po zapadnoj Pensilvaniji, koja će početi u Pitsburgu u nedelju, pre početka Nacionalne konvencije Demokratske stranke, koja će se održati u ponedeljak u Čikagu.

Pensilvanija je bila jedna od tri države, zajedno sa Viskonsinom i Mičigenom, koje su pomogle Trampu da pobedi 2016. godine, ali je Bajden, koji je odrastao u Skrentonu, Pensilvanija, 2020. godine vratio ove države demokratama.

Sa 19 elektorskih glasova od 270 potrebnih za osvajanje Bele kuće, u poređenju sa 15 u Mičigenu i 10 u Viskonsinu, Pensilvanija bi mogla postati presudna za oba kandidata na predsedničkim izborima.