22.08.2024.

08:01

Foto: Reuters

Planeta

Prvi Trampov miting na otvorenom nakon atentata, svi primetili drastičnu promenu! (FOTO, VIDEO)


Nakon pucnjave u kojoj je Tramp pogođen u uho, jedan čovek poginuo, a dve osobe ranjene, tajna služba je izdala privremenu preporuku da bivši predsednik drži mitinge samo u zatvorenim prostorima, međutim prošle nedelje je saopšteno da će se na skupovima na otvorenom koristiti neprobojno staklo, prenosi Gardijan.

Trampov nastup u Severnoj Karolini deo je kontrakampanje tokom nedelje u kojoj se održava Demokratska nacionalna konvencija u Čikagu, navodi londonski dnevnik.

Zanimljivo je da je Tramp u jednom trenutku, mimo bezbednosnog protokola, sišao među okupljene pošto se jedan od njegovih pristalica onesvestio. 

Skup u gradu Ešborou je otvoren kratkim, jednominutnim govorom republikanskog kanidata za potpredsednika Džej Di Vensa, a Tramp je potom pozvao na binu kandidata za guvernera Severne Karoline Marka Robinsona, za koga je Tramp u prolazu rekao da je "smršao mnogo u poslednjih nekoliko meseci".

Tramp je više puta nazivao Kamalu Haris "drugaricom Kamalom" i ponovio svoju tvrdnju da je Harisova kandidatkinja ekstremne levice.