Autor: Informer.rs

22.08.2024.

12:25

Foto: Reuters

Planeta

Ko je popularniji - Tramp ili Kamala? Nova anketa građana Amerike!

Potpredsednica Haris prihvatila je zvaničnu nominaciju svoje stranke ranije u avgustu nakon što je predsednik Džo Bajden objavio da ispada iz trke; kasnije je pozvala guvernera Minesote Tima Volca za svog kandidata. U utorak je Elon Musk vodio sopstvene, manje izbore na Ks.

- Pošto je mnogo ljudi pitalo, evo super nenaučne ankete - objavio je milijarder na svom nalogu.

Prema rezultatima od srede, od 5,8 miliona glasova, skoro tri četvrtine bi glasalo za Trampa u novembru, dok bi više od četvrtine izabralo Harisa.

Ranije ovog meseca, republikanski kandidat rekao je Rojtersu da će razmotriti milijardera i tehnološkog preduzetnika za ulogu u njegovoj administraciji, na pitanje da li bi uzeo Maska za savetnika ili posao u kabinetu.

- Ako bi on to uradio, ja bih svakako. On je briljantan momak - rekao je.

Mask je, kasnije na Ks, napisao da je „voljan da služi“.

Prošle nedelje Elon Musk je intervjuisao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o svemiru.

Informer

 

Oni su se uključili u ono što je Mask rekao da je „nenapisan“ dijalog „bez ograničenja“; intervju je do danas prikupio više od 275 miliona pregleda.

Tramp je Harisovu nazvao „trećerazrednom“, „nesposobnom“ i „levim ludakom“ tokom razgovora.

Kampanja Harisove je žestoko odgovorila na Trampov dvosatni intervju Maska osuđujući „ekstremizam i opasnu agendu“ republikanskog kandidata.

Takođe je osudila „samoopsednute bogataše koji ne mogu da vode prenos uživo 2024. godine“ jer je razgovor bio poremećen tehničkim problemima.

Prema Musku, strim je napadnut velikim DDoS napadom (namjenski uskraćivanje usluge), što je dovelo do tehničkih problema.

Prema skupu anketnih prosjeka koje je objavio The Nju Jork Tajms, Harisova od srede vodi Trampa za dva procenta u dvije kolebljive države: Viskonsinu i Mičigenu.

U međuvremenu, Tramp vodi sa četiri odsto u Džordžiji, a oba kandidata su približno jednaka u Arizoni i Pensilvaniji, prema podacima iz ankete lista.