• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

21.08.2024

19:00

Barak i Mišel Obama ismevali Trampa! Zaboravili su da Kamala nije predsednik, ako Donald pobedi biće nismo tako mislili!

EPA

Vesti

Barak i Mišel Obama ismevali Trampa! Zaboravili su da Kamala nije predsednik, ako Donald pobedi biće nismo tako mislili!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel ismevali su republikanckog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa na konvenciji Demokratske stranke, gde su podržali Kamalu Haris, rekavši da je ona osoba koja želi da pruži jednake mogućnosti svim ljudima.

Kao prvi crni predsednik u američkoj istoriji, Obama ima veliku političku reputaciju, a na konvenciji Demokratske stranke imao je mnogo reči podrške Kamali Haris, koja će, ukoliko pobedi na izborima u novembru, postati prva žena da predvodi Sjedinjene Države.

Ne znam za vas, ali ja se osećam uzbuđeno, rekao je Obama u obraćanju delegatima na konvenciji stranke u Čikagu. Imamo priliku da izaberemo osobu koja je celog života radila da svim ljudima pruži iste mogućnosti koje mu je pružila Amerika", rekao je on.

Bivši predsednik osetio je potrebu da duhovito prokomentariše Trampovu opsednutost veličinom publike. On je gestikulirao rukama, što su prisutni protumačili kao duhovitu opasku na Trampovu opsesiju veličinom. U sali se prolomio smeh, a kako je to izgledalo pogledajte na Instagramu.
Pored njega, na konvenciju je stigla i njegova supruga Mišel, koju mnoge demokrate žele da vide u budućnosti kao predsednica.

- Ameriko, vratila nam se nada - rekla je ona uz bučan aplauz publike.

Mišel Obama se u svom govoru dotakla republikanskog kandidata Donalda Trampa. „Taj čovek je učinio sve što je mogao da nas ljudi ne plaše", rekla je ona, misleći na sebe i svog supruga, koji je živeo u Beloj kući od 2009. do 2017. godine.

Njegovi ograničeni pogledi na svet i pogledi na svet doveli su ga do užasa nad pojavom dvoje vrednih, visokoobrazovanih, uspešnih ljudi, koji su i crnci", naglasila je Mišel Obama, nakon čega je dobila još jedan aplauz publike. .

- Ko će mu reći da bi posao za koji se ponovo prijavio mogao biti samo jedan od onih 'crnih poslova', što je nasmejalo publiku.

Potpredsednica SAD i kandidatkinja demokrata za novog predsednika Kamala Haris pridružila se konvenciji virtuelnim putem, sa predizbornog mitinga u Milvokiju. U tom trenutku, delegati u Čikagu podigli su transparente sa natpisom „Sloboda". Zanimljivo, Haris je govorio sa istog mesta gde su pre mesec dana republikanci održali svoju konvenciju i zvanično izabrali Donalda Trampa za svog kandidata.

Haris je u svom govoru kritikovala Trampa, koji je rekao da ne žali zbog odluke Vrhovnog suda iz 2022. godine, kojom je poništena presuda Ro protiv Vejda iz 1973. godine. To je presuda koja je ženama dala ustavno pravo na abortus.

- Verujem da loše ponašanje ne može proći nekažnjeno. Potrudićemo se da se suoči sa posledicama, a to će se desiti na biralištima u novembru -  rekla je Haris. 

U predstojećoj kampanji, demokrate vide pravo na abortus kao jedno od pitanja koje im može doneti pobedu.

Konvenciji demokrata prisustvovale su i poznate javne ličnosti poput repera Lil Džona, reditelja Spajka Lija i glumca Šona Astina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!
Kolumne

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!

Nacionalni fond za demokratiju - NED (engl. National Endowment for Democracy) je neprofitna američka vladina organizacija osnovana 1983. godine sa ciljem „promocije demokratije“. Fond dobija najveći deo finansijskih sredstava od Kongresa (United States Congress) i Ministarstva inostranih poslova SAD (US Department of State). U stvarnosti NED je zamena za dotadašnje „meke“ delatnosti CIA, i NED je organizacija koja je popunila prazan prostor u širenju američke meke moći, koji je postojao i pored slične delatnosti USAID i Stejt dipartmenta.

21.08.2024

18:53

TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija