• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic

19.08.2024

10:35

Danas počinje Demokratska konvencija! Kamala Haris i zvanično kandidat demokrata!

EPA

Vesti

Danas počinje Demokratska konvencija! Kamala Haris i zvanično kandidat demokrata!

Podeli vest

U Čikagu danas počinje Demokratska nacionalna konvencija na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena nominacija Kamale Haris za predsedničku kandidatkinju demokrata na izborima u novembru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Skup traje četiri dana i očekuje se da će mu prisustvovati hiljade ljudi, kako bi pokazali entuzijazam zbog kandidature Haris koja je dospela na mesto kandidata nakon povlačenja predsednika Džoa Bajdena.

Demonstracije zbog politike prema Izraelu

I dok se na konvenciji očekuje vesela atmosfera, ispred Junajted centra u Čikagu očekuju se demonstracije zbog nezadovoljstva politkom demokratske administracije prema Izraelu koji vodi rat u Gazi.

Glavni deo programa biće uživo prenošen na svim velikim televizijama, a biće prenosa i na platformama Hulu, Paramaunt Plus, Pikok i Maks, na Jutjub i Eks kanalima Demokratskog nacionalnog komiteta i drugim veb sajtovima.

Bajden se oprašta govorom na početku konvencije

Foto: Tanjug/AP

 

Bajden će otvoriti konvenciju govorom koji će ujedno biti i opraštanje političara koji je pre samo nekoliko nedelja bio predsednički kandidat demokrata, i očekivalo se da će na konvenciji prihvatiti nominaciju, piše Glas Amerike.

Bajden će u svom govoru insistirati na tome da će eventualni povratak bivšeg američkog predsednika i republikanskog kandidata Donalda Trampa u Belu kuću predstavljati pretnju po demokratiju u SAD, rekli su Bajdenovi pomoćnici, preneo je AP.

Govoriće Hilari i Bli Klinton i Barak Obama

Bivša predsednička kandidatkinja Hilari Klinton i bivši predsednici Barak Obama i Bil Klinton takođe su značajni govornici.

Foto: Reuters

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajden o situaciji u Gazi! "Verujem da je primirje moguće!"
Planeta

Bajden o situaciji u Gazi! "Verujem da je primirje moguće!"

Američki predsednik Džo Bajden rekao je novinarima u nedelju da je prekid vatre u Gazi "još uvek moguć" i uverio da Sjedinjene Države "ne odustaju" od svojih napora dok američki državni sekretar Antoni Blinken počinje svoju poslednju posetu Izraelu.

19.08.2024

09:15

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija