• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2024

18:43

Tramp šokirao novim obrtom! Evo ko mu pomaže da se vrati u Belu kuću!

EPA

Vesti

Tramp šokirao novim obrtom! Evo ko mu pomaže da se vrati u Belu kuću!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp ponovo je angažovao članove svog predizbornog tima za 2016. u pripremama za debatu sa bivšim demokratom Tulsi Gabard, i privukao svoje sinove i glavne donatore da predvode njegov zvanični tranzicioni tim

Kori Levandovski, koji je rukovodio Trampovom uspešnom kampanjom 2016, vratiće se da pomogne republikancu da povrati Belu kuću ovog novembra, rekli su ko-menadžeri kampanje Suzi Vajls i Kris LaSivita u saopštenju u četvrtak.

Levandovskom će se pridružiti Tejlor Budovič, Aleks Fajfer, Aleks Bruzevic i Tim Murto, koje su Viles i LaCivita opisali kao „veterane prethodnih Trampovih kampanja“.

Levandovski je dobio otkaz u Trampovoj kampanji neposredno pre izbora 2016, nakon što je navodno opipao novinarku.

Vraćen četiri godine kasnije da vodi pro-Trampov komitet za prikupljanje sredstava, ponovo je otpušten 2021. zbog odvojenih optužbi za seksualno nedolično ponašanje.

Vajls i LaSivita nisu rekli koje će tačno uloge Levandovski i četvorica zaposlenih imati u ovogodišnjoj kampanji, ali je Tramp rekao novinarima u četvrtak da će Levandovski biti „lični izaslanik ili će biti na nekom nivou“.

Foto: EPA

 

Tramp i Haris su trenutno izjednačeni u većini anketa, a Haris vodi manje od 1% u odnosu na bivšeg predsednika, prema podacima koje je prikupio RealClearPolitics.

Usred glasina da Tramp krivi svoje predizborno osoblje za eroziju svoje prednosti od četiri poena u odnosu na predsednika Džoa Bajdena, on je zatražio pomoć bivše demokrate Tulsi Gabard uoči svoje predstojeće debate sa Harisom, izvestio je u petak Njujork tajms.

Gabard, bivši američki predstavnik i glasni protivnik intervencionističke spoljne politike Demokratske stranke, bio je zaslužan za okončanje Harisove predsedničke kampanje 2020. jednim nastupom na debati.

Foto: EPA

 

U obračunu 2019., Gabard je uništio Harisov dosije kao glavnog tužioca Kalifornije, osudivši je zato što je zatvorila hiljade prestupnika marihuane „a onda se smejala tome“, zbog njenog korišćenja zatvorskog rada i za blokiranje dokaza koji bi oslobodili nevine ljude na smrt red.

- Ne postoji izgovor za to, a ljudima koji su patili pod vašom vladavinom kao tužiocem, dugujete im izvinjenje - rekao je Gabard, ostavljajući Harisa nesposobnim da odgovori.

Portparolka Trampove kampanje Karolin Livit potvrdila je da se bivši predsednik sastao sa Gabardom, tvrdeći da mu „ne trebaju tradicionalne pripreme za debatu, ali da će nastaviti da se sastaje sa uvaženim političkim savetnicima i efikasnim komunikatorima kao što je Tulsi Gabard, koja je uspešno dominirala Kamalom Haris na sceni debate. ”
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)
Politika

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)

Detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije"

17.08.2024

19:08

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija