• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2024

20:02

Samo hiper-sile sprečavaju da svet sklizne u provaliju! Putin je dobio odrešene ruke ukrajinskim upadom u Kursk!

Ataimages

Live TV

Samo hiper-sile sprečavaju da svet sklizne u provaliju! Putin je dobio odrešene ruke ukrajinskim upadom u Kursk!

Podeli vest

Penzionisani pukovnik Sreten Egerić i spoljno-politički analitičar Sofija Tasić gostovali su u "Otvorenom studiju" Informer televizije. Komentarisali su napetu situaciju na Bliskom istoku, odnosno šanse da dođe do eskalacije sukoba između Irana i Izraela.

Egerić navodi da svetske sile sprečavaju dalju eskalaciju sukoba na relaciji Iran-Izrael.

- Sve ovo što se dešava na relaciji Izrael-Iran je u stvari jedna pojačana retorika. Svi žele da vuk bude sit, a ovce na broju. Šojgu je pre desetak dana došao u Iran. Dogovor je završen. Mislim da je ovo što se dešava na prostoru Ukrajine i Rusije upravo bilo razlog što je Šojgu otputovao u Teheran. Ne pitaju se više ni Izrael, ni Iran. Da se oni pitaju, letele bi atomske bombe. Pitaju se hiper-sile, Amerika, Rusija i Kina. Oni sprečavaju da svet sklizne u provaliju. Dovoljno je da svi Arapi i muslimani dobiju po jednu kašiku i poješće Izrael kao supu. Putin je dobio odrešene ruke ovim upadom u Kursku oblast. Sad može da radi šta hoće - rekao je pukovnik.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sofija Tasić

Tasić je izjavila da je Iran skeptičan zbog Izraelove istorije bombardovanja nuklearnih postrojenja.

- Mislim da još ništa nije rešeno u Iranu i da on svakako nije odustao od osvete. To je pokazala i praksa poslednji put kad je ubijen Sulejmani. Tramp je naredio njegovo ubistvo. Vođa Hamasa je ubijen u Iranu u najčuvanijoj kući. Oni sada dobro vagaju. Iran itekako ima na umu i činjenicu da je Izrael dva puta u istoriji bombardovao nuklearna postrojenja. Prvo u Iraku, a onda i u Siriji. Iran sada ipak brine da ovo nije momenat u kom Izrael može da ode u srce Tehenara sa svojim "steltovima". Vrlo su skeptični - kaže analitičar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)
Politika

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)

Detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije"

17.08.2024

19:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija