23.08.2024.

08:18 >> 12:07

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Ruski dron primetio nešto u delti Dnjepra, usledio masakr! Rusi čiste Kursku oblast, sve je više snimaka!

Ukrajinci likvidirani u delti Dnjepra!

Ruska vojska likvidirala je čitavu grupu Ukrajinaca koja se nalazila na jednom od ostrva na delti Dnjepra, saopštio je gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo. Kako je rekao, napad je izveden artiljerijom, a ukrajinsku vojnu grupaciju primetio je jedan od izviđačkih dronova.

 

Dron kamikaza uništio francuski PVO

Operator dronova FPV iz ruske grupe Aida uspeo je jednim dronom kamikazom da uništi francuski mobilni PVO sistem Krotale u Kurskoj oblasti.

 

Rusi lansirali Iskandere

Ruske trupe noćas su napale Ukrajinu sa dve balističke rakete Iskander-M/KN-23 i 16 jurišnih bespilotnih letelica Šahed, 14 Šaheda je oboreno, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

"Usled protivvazdušne borbe, avijacija, jedinice za elektronsko ratovanje i posade mobilnih vatrenih grupa ukrajinskih odbrambenih snaga oborile su još 14 „šaheda“ na lokaciji, nije primljena informacija o uništenju", navodi se u saopštenju.

PVO je delovao u oblastima Čerkasi, Kirovograd, Poltava i Sumi.

Ukrali SUV, usledila strašna završnica

Zaseda na automobil ukrajinskih vojnika u Kurskoj oblasti. Po svemu sudeći, SUV je ukraden od jednog od meštana.

 

Napad na Nikopolj

Rusi su dronovima i artiljerijom napali rejon Nikopolj, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske regionalne administracije Sergej Lisak. Napadnuti su regionalni centar, naselja Marganjeck i Mirovskaja, žrtava nije bilo, a informacije o šteti se razjašnjavaju.

Dvoje stradalo u Hersonskoj oblasti

Tokom protekla 24 sata u Hersonskoj oblasti, usled ruske agresije, 2 osobe su poginule, a još 5 je povređeno, saopštio šef Hersonske OVA Aleksandar Prokudin.

Rusi su granatirali Antonovku, Berislav, Novoberislav, Tomarino, Krasni Majak, Novovoroncovku, Milovo, Huge, Kizomis, Kamišani, Sadovi i grad Herson.

Putin doneo odluku, ovo će biti odgovor na napad na Kursku oblast!