24.08.2024.

10:00

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Procurila neverovatna informacija iz Bele kuće o upadu u Kursku oblast! Rusi trljaju oči i ne veruju!

Kako navodi list, američki političari nisu sigurni da je takva ofanzivna strategija Kijeva dobra, dok zavisnost Ukrajine od američkog oružja može rezultirati direktnom eskalacijom konflikta SAD, odnosno NATO i Rusije.

Američki činovnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je listu da su u toku razgovori između članova američke administracije po pitanju korekcije količine predstojećih paketa isporuke vojne pomoći Kijevu upravo zbog odluke da se izvede napad na Kursku oblast.

„Vašington post“ takođe navodi i da američki činovnici i dalje nisu do kraja upoznati sa planovima Kijeva po pitanju operacije u Kurskoj oblasti.

Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.

U Kursku, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim kontraterorističke operacije.