28.08.2024.

10:02

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Ovo će sve šokirati! Otkriveni detalji Trampovog plana za kraj rata u Ukrajini: Šta će reći Putin?!

Osvrćući se na Trampovu strategiju, Valc je za Newsmax istakao da bi bivši predsednik SAD zauzeo značajno drugačiji pristup ukrajinskom sukobu od aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

- Šta bi predsednik Tramp uradio da okonča rat u Ukrajini? Pa, reći ću vam šta bi uradio: oslobodio bi američku naftu i gas na globalnom tržištu. Spustio bi cenu nafte - rekao je Volc i objasnio da bi se Tramp, snižavanjem globalnih cena nafte, usredsredio na podrivanje finansijske stabilnosti Rusije, što je strategija osmišljena da oslabi jednu od glavnih ruskih ekonomskih linija spasavanja.

Vollc je takođe napomenuo da će Tramp rigorozno sprovoditi sankcije protiv Rusiji sa ciljem da ih stavi za pregovarački sto.

- On će zapravo sprovoditi sankcije Rusiji sve dok one ne dođu za sto - naveo je Valc.

Pored toga, Tramp bi izvršio pritisak na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog tako što bi prekinuo "blanko ček" američke finansijske podrške dok Ukrajina ne započne ozbiljne pregovore o okončanju sukoba.

- Tramp će biti fokusiran na okončanje rata, a ne samo na ulivanje milijardi dolara naših poreskih obveznika u njega, dok Evropa dobija relativno besplatnu vožnju - zaključio je Volc, ističući Trampovu nameru da evropski saveznici podele veći teret.