• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Newsmax

27.08.2024

09:46

Totalni preokret! Pojavila se nova anketa u SAD, Kamala ili Tramp - brojke su jasne!

Informer/shutterstock

Vesti

Totalni preokret! Pojavila se nova anketa u SAD, Kamala ili Tramp - brojke su jasne!

Podeli vest

Nova prognoza štaba časopisa The Hill/Decision Desk daje potpredsednici SAD Kamali Haris 55% šanse da osvoji Belu kuću u novembru.

To je preokret od 56% šanse bivšeg predsednika Donalda Trampa da pobedi kada je predsednik Džo Bajden bio na listi. Model sada daje Trampu 45% šanse.

Prognoza je ažurirana kako bi se videlo kako stoje stvari nakon što je nezavisni kandidat Robert F. Kennedi Jr. suspendovao svoju kampanju i dao podršku Trampu.

Iako je Kamala Haris postigla određeni zamah, analitičari kažu da trka ostaje konkurentna. Skot Tranter, direktor za nauku o podacima za DDHK, rekao je:

- Nijedan štab ne može noćas lako zaspati misleći da su ispred ili da imaju prednost.

Prema prognozi, Harisova vodi u nacionalnom anketnom proseku za skoro 4 boda nakon što je zaostajala za 2 kada se prvi put pridružila trci. Njene šanse su se poboljšale u svakoj od sedam ključnih država na bojnom polju, ali posebno u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu.

Što se tiče izbornih trka, The Hill/DDHK kaže da GOP, tj republikanci imaju 67% šanse da osvoje Senat sa predviđenom većinom od 51-49. To je manje od od 78% šansi kada je Bajden bio u trci.

- Možemo empirijski reći da je prelazak sa Bajdena na Harisa pomogao šansama demokrata na predsedničkom nivou, možda malo na nivou Senata - rekao je Tranter.

- Republikanci su svakako i dalje favorizovani - dodao je on.

U Predstavničkom domu republikanci imaju 56% šanse da zadrže većinu sa predviđenih 215 mesta. Imali su 78% šanse kada se Bajden kandidovao.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tramp brutalno iskren!  "Idemo ka trećem svetskom ratu!"
Planeta

Tramp brutalno iskren! "Idemo ka trećem svetskom ratu!"

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp ocenio je da administracija predsednika Džozefa Bajdena, posebno demokratska kandidatkinja Kamala Haris, vodi Ameriku ka Trećem svetskom ratu.

26.08.2024

08:51 >> 11:12

sledeća vest

Vesti

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija