03.09.2024.

09:14

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Pada i ovo! Rusi se probili na neočekivanom delu fronta! Ukrajinci panično beže sa položaja! Zbrisano moćno američko oružje!

Ukrajinci napali crkvu Svetog Nikole

Crkva Svetog Nikole u ​​selu Gružko, Belgorodska oblast, oštećena je u napadu Oružanih snaga Ukrajine pomoću drona, napisao je na svom Telegram kanalu šef regiona Vjačeslav Gladkov.

- Dron FPV udario je u crkvu Svetog Nikole u ​​selu Gružko u Borisovskom okrugu. Zapalila se kupola hrama, vatrogasne ekipe su brzo stigle na lice mesta - napisao je on.

Dejstvuje ruska PVO

Sistemi protivvazdušne odbrane preko noći su uništili dva ukrajinska drona iznad Brjanske i Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina odbija da razmeni civilno stanovištvo

Ukrajina odbija da razmeni civilno stanovništvo, uključujući zatočene proruske aktiviste, izjavio je šef ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev u intervjuu za Sputnjik.

- U ukrajinskim medijima kažu da su spremni za razmenu. Ali u stvarnosti vidimo da postoji potpuna blokada ovih procesa. To jest, niko ne uspostavlja nikakve kontakte... ne svaki naš civil, može da zahteva ovu razmenu - rekao je sagovornik agencije.

 

Putin im dao tešku lekciju! EU pala na kolena i traži milost od Kine: Ovaj potez će dugo pamtiti, nisu ni očekivali takav scenario!

 

Rusi zauzeli uporište severno od Rabotina

Ruska vojska zauzela je uporošte ukrajinskih snaga severno od sela Rabotino na orehovskom pravcu u Zaporoškoj oblasti, saopštio je zamenik predsednika koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Rusije Vladimir Rogov.

Informer

 

- Ofanziva ruskih snaga severno od Rabotina se nastavlja. Ukrajinci su izgurani iz još jednog uporišta i prinuđeni su da se povlače - rekao je on.

Ruska vojska uništila tri HIMARS-a u Sumskoj oblasti u Ukrajini

Ruska vojska uništila je tri lansera HIMARS u Sumskoj oblasti u Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

''Kao rezultat izviđačkih aktivnosti Oružanih snaga Rusije, 20 kilomeratra jugoistočno od grada Sumi, otkriveni su kamuflirani položaji HIMARS MLRS američke proizvodnje, koje su koristile isporučile Oružane snage Ukrajine'', navodi se u saopštenju, a prenosi RIA.

Moskva: Vojska odbila šest napada jurišnih grupa vojske Ukrajine u Kurskoj oblasti

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su jedinice grupe trupa "sever" odbile šest napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Borki, Komarovka, Korenevo i Čerkasko Porečnoe u Kurskoj oblasti.

Takođe, kako navodi resor, osujećena su tri pokušaja napada Oružanih snaga Ukrajine u pravcu naselja Olgovka i Kremjanoje u Kurskoj oblasti.

Generalštab Ukrajine: Borbe se vode na osam pravaca, od početka dana došlo je do 103 okršaja

Od početka dana na frontu su se dogodila 103 borbena okršaja, borbe su i dalje u toku na osam pravaca, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.>