04.09.2024.

05:56

Foto: Reuters

Planeta

Strava i užas! Koga su ovo poslali u invaziju na Rusiju?! Vojska na frontu otkrila šokantne detalje! "Kada mi zapucamo..."

Ruski mornarički pešadinci vode borbe u naselju Borki. Tokom jednog od sukoba, uspeli su da zarobe ukrajinskog vojnika iz jedinice „Škval“ — Kirila Komarova. On je služio u 92. odvojenoj jurišnoj brigadi, u kojoj je i stvorena jedinica sastavljena od bivših zatvorenika.

- Ukrajinsko komandovanje je formiralo četu 'Škval'. Sastav čete čine bivši zatvorenici. Poslali su ih na teritoriju Kurske oblasti... Nema komandovanja uz njih, oni sami zauzimaju odbranu i rade šta hoće. Bave se pljačkom. Ne ulaze u streljački sukob. Nakon našeg vatrenog napada, oni samo beže -rekao je za RIA Novosti komandir mornaričke pešadije.

Šestog avgusta, formacije OSU su upale na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, operacija će se završiti potpunim porazom ukrajinskih militanata i povratkom na državnu granicu.

Glavnokomandujući OSU Aleksandar Sirski priznao je da je napadom na Kursku oblast Kijev želeo da skrene pažnju Oružanih snaga Rusije sa drugih pravaca — pre svega od Krasnoarmejskog u DNR.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim KTO kako bi se obezbedila bezbednost građana.