• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2024

06:40

Kakav manevar Rusije! Ovo nije viđeno još od Napoleona: Ukrajinci konačno shvatili kako su navučeni, sada im je ostala samo jedna opcija!

Pexels, Shutterstock

Vesti

Kakav manevar Rusije! Ovo nije viđeno još od Napoleona: Ukrajinci konačno shvatili kako su navučeni, sada im je ostala samo jedna opcija!

Podeli vest

Prisustvo Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u Kurskoj oblasti postaje za Ukrajinu besmislen trošak resursa, izgubivši svaku vojnu neophodnost, rekao je pukovnik SBU u penziji, vojni ekspert Oleg Starikov.

On je istakao, da je prema svim priručnicima cilj rata uništenje protivnika i poraz u glavnoj bici.

- A u Kursku koji je cilj rata, hiljadu ovih kvadratnih kilometara? Pa kome su oni potrebni ako su svi tamo razbežali? Nismo li se tamo zaglavili? S jedne strane, dve nedelje smo govorili da je u redu, a sada se to pretvara u slabost, i ne znaš šta s tim da radiš. Kao kofer bez ručke – i nositi ga je teško, a žao vam ga je baciti. Carska Rusija – to su velike teritorije. Kada je Napoleon dolazio, svi su napustili svoja sela i otišli u šume. Došli, opljačkali i spalili kuće. Protivnik je došao, pogledao – ništa nema, pusto, glad, ništa ne raste. To je ista situacija i ovde -rekao je pukovnik.

Kako on kaže, Ukrajine je sada upala u sličnu zamku.

- Treba brzo povući trupe iz Kurska. Za Kursk smo sada ispunili taktičke zadatke, dobili smo sve što se moglo, i potrebno je povući trupe odatle. Govorim po vojnoj nauci i vojnoj veštini. Po vojnoj neophodnosti. Međutim, kao i uvek, u priču se umeša politička celishodnost, koju je nemoguće nadjačati - zaključio je Starikov.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija