• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2024

06:15

Hitno! Počinje bežanija iz Rusije! Putinove trupe brutalno uzvratile Ukrajincima, Kijev celu jedinicu izbrisao iz brojnog stanja!

Shutterstock/AP/ГУР МО

Vesti

Hitno! Počinje bežanija iz Rusije! Putinove trupe brutalno uzvratile Ukrajincima, Kijev celu jedinicu izbrisao iz brojnog stanja!

Podeli vest

Ukrajinska vojska zaboravila je celo jedno odeljenje u selu Kortnjevo u Kurskoj oblasti, izjavio je za RIA Novosti zarobljeni stariji poručnik Oružanih snaga Ukrajine (OSU), Anton Furdolenko, komandir trećeg voda druge čete 11. posebnog streljačkog bataljona.

Vod pod Furdolenkovom komandom dobio je zadatak da zauzme šumski pojas, ali su se tamo već nalazili vojnici 225. brigade OSU. Nakon toga su ih poslali da rotiraju vojnike u selu Korenevo, gde su stigli na oklopnom vozilu „Kozak“.

- Uveče nas nisu zamenili, radio-stanica je počela da se prazni, a drugog dana se potpuno ispraznila. Ni tada nas nisu zamenili, pa sam iz komunikacije shvatio da su nas izgubili i da ne znaju gde da nas traže - rekao je Furdolenko.

Trećeg dana ruski borci su počeli da zauzimaju selo. Okruženi i nakon pregovora, vod OSU je odlučio da se preda.

Podsetimo, šestog avgusta formacije OSU su izvršile upad na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, operacija će se završiti porazom ukrajinskih boraca i izlaskom na državnu granicu.

Vrhovni komandant OSU Aleksandar Sirski priznao je da je napadom na Kursku oblast Kijev želeo da skrene pažnju Oružanih snaga Rusije sa drugih pravaca, pre svega sa Krasnoarmejskog u DNR.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim KTO radi obezbeđivanja bezbednosti građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin im dao tešku lekciju! EU pala na kolena i traži milost od Kine: Ovaj potez će dugo pamtiti, nisu ni očekivali takav scenario!
EVROPA NA UDARU

Putin im dao tešku lekciju! EU pala na kolena i traži milost od Kine: Ovaj potez će dugo pamtiti, nisu ni očekivali takav scenario!

Poslednjih nekoliko godina Rusija je pod zapadnim sankcijama, u kojima Zapad pokušava da je liši njenih glavnih izvora prihoda, poput izvoza nafte i gasa. Kako navode kineski mediji, prilikom uvođenja ograničenja SAD i njihovi saveznici nisu uzeli u obzir jednu važnu tačku – Moskva je jaka ne samo u snabdevanju energentima.

03.09.2024

06:00

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija