• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.08.2024

15:22

Najstrašniji poraz do sada! Zelenski gubi celu oblast zbog Kurska?! Ovo je pokušao da sakrije od Ukrajinaca i celog sveta, biće veoma bolno!

EPA/Shutterstock

Vesti

Najstrašniji poraz do sada! Zelenski gubi celu oblast zbog Kurska?! Ovo je pokušao da sakrije od Ukrajinaca i celog sveta, biće veoma bolno!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doneo je odluku o invaziji na Kursku oblast kako bi prikrio poraze Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u Donbasu, napisao je na Telegramu poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, koji se nalazi u pritvoru pod sumnjom za veleizdaju.

- Izraziću se maksimalno cinično, a zatim ćemo videti ko je bio u pravu. Po mom mišljenju, cela 'operativna zamisao' Zelenskog u Kursku izgleda i sprovedena je tako da prilikom ponosnog povlačenja OSU iz Kurske oblasti, gubitak Donjecke oblasti ne deluje tako bolno - pretpostavio je političar.

Ukrajinske jedinice su 6. avgusta ujutro krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik ruskog Generalštaba Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u regionu biti završena uništenjem protivnika i izlaskom na državnu granicu. Kako je Ministarstvo odbrane izvestilo 16. avgusta, tokom borbenih dejstava na kurskom pravcu, OSU su izgubile do 2860 vojnika i 41 tenk.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim preduzeo provokaciju, koristeći neselektivnu vatru, uključujući i protiv civilnih ciljeva. Šef države je naglasio da će protivnik dobiti adekvatan odgovor i da će svi ciljevi koje je Rusija postavila biti postignuti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Odmazda za Kursk! Putin poslao specijalce duboko u Ukrajinu da naprave haos! Usledila hitna reakcija Kijeva, situacija je kritična!
INTENZIVAN NAPAD

Odmazda za Kursk! Putin poslao specijalce duboko u Ukrajinu da naprave haos! Usledila hitna reakcija Kijeva, situacija je kritična!

Ruske specijalne snage intenzivno napadaju pozadinu ukrajinskih snaga u Sumskoj oblasti, što je podstaklo ukrajinske vlasti da uvedu posebnu 20-kilometarsku zonu duž granice sa Rusijom, u koju će biti dozvoljen pristup samo lokalnom stanovništvu uz proveru registracije u pasošu, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

17.08.2024

11:40

sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija