04.09.2024.

13:40

Foto: Modlin Group/Reuters

Planeta

Zbog ovog ga mrzi duboka država! Tramp raskrinkava aferu veka: Ako pobedi, odmah obljavuje dugo skrivani spisak!

Epstin se godinama družio sa bogatim i slavnim, koje je upoznavao sa desetinama mladih žena, od kojih su mnoge bile maloletne. Avion kojim je Epstinova klijentela dolazila na ostrvo postao je ozloglašen kao "Lolita ekspres".

- Nikad nisam išao na njegovo ostrvo, na sreću. Ali mnogo ljudi jeste - rekao je Tramp u intervjuu za Leksa Fridmana.

Tramp je primetio kako je "veoma čudno" što celokupna lista Epstinovih uticajnih klijenata nikada nije izašla u javnost.

Otkrića da je Epstin podvodio (u mnogim slučajevima maloletne) devojke uticajnim poznanicima bila su ključna za njegovo hapšenje 2019.

FBI je pretresom njegovih rezidencija u Njujorku i na karipskom ostrvu navodno došao do video snimaka koji potencijalno sadrže kompromitujući materijal o njegovim "gostima". Ti dokazi ostali su pod ključem čak i nakon što je Epstin pronađen mrtav svojoj ćeliji na Menhetnu u avgustu 2019.

Tramp je moguće otkrivanje liste Epstinovih klijenata uporedio sa skidanjem oznake tajnosti sa preostalih dokumenata u vezi s ubistvom Džona Kenedija 1963. godine.

Tramp je ranije tvrdio da je tokom svog prvog mandata (2017-2021) pokušao da objavi dokumente o ubistvu Kenedija, ali da ga je američka obaveštajna zajednica u poslednjem trenutku ubedila da bi to, iz neotkrivenih razloga, bilo štetno.

Republikanac je obećao Robertu F. Kenediju Mlađem da će skinuti tajnost sa dokumenata o ubistvu njegovog strica, nakon što ga je bivši demokrata podržao prošlog meseca.