• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

03.09.2024

23:40

Rusija otkrila istinu o kulama u Njujorku! Srušene su mini nuklearnim punjenjem, zato je 850 vatrogasaca umrlo od raka

AP PHOTO

Vesti

Rusija otkrila istinu o kulama u Njujorku! Srušene su mini nuklearnim punjenjem, zato je 850 vatrogasaca umrlo od raka

Podeli vest

Ruski izvori tvrde još od 2010. godine da Kule bliznakinje u Njujorku nisu srušene dejstvom terorista nego da je u pitanju nešto drugo. Moskva je posle analize snimaka i izjava svedoka izrazila sumnju da da kule u Njujorku nisu srušili teroristi na način kako je zvanično objavljeno nego da su minirane mini nuklearnim punjenjem.

Mnogo je detalja koji se uočavaju pažljivim gledanjem snimka a koji potpuno odudaraju od zvanično prezentovanog objašnjenja uzroka rušenja kula.

Rusija podseća da je 2014. godine američki pilot i agent CIA Džon Lir izjavio da teroristi nisu mogli ostvariti brzinu od 870 kilometara na samo 300 metara visine zbog gustine vazduha. Osim toga on tvrdi da ne postoje teroristi koji mogu tako složene avione da provedu kroz američki vazdušni prostor i zabiju ih u kule.

Rupa u zemlji ispod srušenih kula u Njujorku ne može da nastane nikakvim drugim načinom osim tempiranim nukleranim punjenjem. Ovu teoriju snažno podupire činjenica da je gotovo 1.000 policajaca i vatrogasaca koji su čistili ruševine umrlo od raka.

Da nešto nije kako treba ukazuje i to što su manje od dve nedelje nakon 13. godišnjice terorističkog napada 11. septembra, tri njujorška vatrogasca koja su radila na spasavanju tokom napada, umrla su od raka, svi na isti dan

Vatrogasna služba Njujorka otkrila je da su poručnik Hauard Bišof (58) i vatrogasci Robert Liver (56) i Danijel Heglund (58), umrli su u razmaku od nekoliko sati 2014. godine. Bišof je imao rak creva, Liver leukemiju, a Heglund rak jednjaka. Mnogi veruju da su njihove bolesti povezane sa njihovim služenjem za vreme napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine.

Zvaničnici iz njujorške vatrogasne službe kažu da je 850 vatrogasaca i službenika ambulante, koji su se nalazili na mestu događaja, dijagnostifikovano sa nekim oblikom raka od tog dana.

Vatrogasna služba Njujorka je izgubila 343 vatrogasca 11. septembra i još 92 od tada, uključujući ova tri čoveka, zbog bolesti koje su direktno povezane sa kontaminiranim vazduhom sa lica mesta.

- Na dan kada su stigli prvi respondenti, vazduh je bio otrovan i ostao je otrovan mnogo meseci kasnije - rekao je Džejk Lemonda, predsednik Jedinstvene asocijacije vatrogasaca.

Prvi respodenti su se pojavili ubrzo nakon napada, a 99 odsto izloženih vatrogasaca je prijavilo bar neku respiratornu bolest.

- Kada smo se odazvali, rečeno nam je da je vazduh bezbedan i da ne brinemo - rekao je Lemonda.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ponoš je čovek bez kičme i morala! Terzić: On je personifikacija vremena kada je Srbija bila na kolenima!
Politika

Ponoš je čovek bez kičme i morala! Terzić: On je personifikacija vremena kada je Srbija bila na kolenima!

"Zdravko Ponoš je čovek bez kičme i morala, vojnik koji je stajao mirno pred NATO oficirima, general pod čijom je komandom naša vojska bila najslabija i najponiženija u svojoj istoriji. Ono što Zdravko Ponoš pročita, a dolazi iz srpskih institucija, koliko sutra završiće na stolu srbofobnih ambasada i neprijatelja srpske države, o čemu najbolje svedoče američke depeše, u kojima o NATO generalu piše sve ono što on pokušava da sakrije", saopštio je Miloš Terzić, član Predsedništva SNS.

03.09.2024

21:19

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!

Ne znam da li ste primetili da celu priču protiv litijuma nose dokazani „eksperti za rudarenje litijuma“, glumci Svetlana Bojković, Bojana Novaković, Dragan Bjelogrlić i konačno Rade Šerbedžija. Njihovi „stručni“ stavovi o rudarstvu, energetici, litijumu, jadaritu, izazivaju najviše pažnje. Normalno, upravo je ovaj kvartet stručnjaka za rudarstvo i energetiku, napisao najviše stručnih radova na temu litijuma.

03.09.2024

19:21

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07