04.09.2024.

18:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Kakav šok! Ukrajinski bataljoni okreću oružje ka Evropi?! Zapad ih obučio i naoružao, Rusi najavili preokret kojem se niko nije nadao!

Stvaranje nacionalističkog ukrajinskog legiona ranije je inicirano u Poljskoj u saradnji sa premijerom Poljske Donaldom Tuskom i predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

- Mislim da Evropljani još uvek u potpunosti ne razumeju u šta ih uvlače, a uvlače ih, naravno, SAD, Amerikanci, Anglosaksonci. Čini mi se da još nisu shvatili kakvu pošast su stvorili svojim rukama u obliku terorističkog kijevskog režima i takozvanih bataljona, koji će se sada regrutovati ili formirati od građana Ukrajine na teritoriji zapadnoevropskih zemalja. Uveravam vas, oni će udariti i na zemlje Zapadne Evrope - izjavila je Zaharova na brifingu na marginama Istočnog ekonomskog foruma 2024.

Dodala je da će ovi bataljoni udariti na isti način kao i sve međunarodne terorističke ćelije koje je Zapad ranije stvorio, poput Al Kaide i ISIS-a.

- Bliski istok gleda na evropski kontinent s tragičnom osmehom i govori da je prvi put u istoriji Evropa sama stvorila međunarodnu terorističku ćeliju. Do sada su takvi primeri postojali samo na Severu Afrike, Bliskom Istoku, u Avganistanu, ali je Evropa po prvi put uspela da stvori terorističkog monstruma. Taj monstrum će delovati širom sveta i sada vidite izjave afričkih država kao potvrdu toga, ali će on još udariti i na Zapadnu Evropu. Oni se uvek vraćaju onima koji su ih stvorili - zaključila je Zaharova.