05.09.2024.

09:53

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Neočekivan potez Rusije! Sve ovo pada u kotao! Na udaru ključni gradovi, sela... Ukrajina nema rešenje za munjevitu ofanzivu!

(VIDEO) Beže ka Lavovu! Počela masovna evakuacija Ukrajinaca! Vozovima hitno napuštaju gradove, ruske granate ne prestaju da padaju!

 

Uništene pešadijske grupe Ukrajine


Posade višecevnih raketnih bacača BM-21 „grad“ ruskih desantnih snaga uništile su grupe pešadije Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom području Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Dežurne jedinice PVO uništile ukrajinske dronove

Dežurne jedinice PVO Oružanih snaga Belorusije noćas su uništile dronove koji su narušili državnu granicu, saopštio je načelnik Generalštaba, pukovnik Sergej Frolov.

Peskov: Neće biti mobilizacije


U Rusiji se ne razgovara o novom talasu mobilizacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za ruske medije.

Kako je dodao, raste broj ljudi koji žele da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane Rusije radi učešća u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini. U Rusiji se preduzimaju ekonomske mere koje doprinose intenziviranju tog procesa, kazao je Peskov.

Formira se dobrovoljački odred u Belgorodu

U Belgorodskoj oblasti se formira dobrovoljački odred „Bars-Belgorod“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Odred će imati zadatak da čuva i štiti ključne objekte u regionu. Dobrovoljci će biti obučeni da uništavaju dronove, da otkrivaju i uništavaju diverzantsko-izviđačke grupe, obezbeđuju evakuaciju civilnog stanovništva i sprovode protivterorističku operaciju.
 

 

Rusi doneli radiklanu odluku! Medvedev upravo objavio najstrašniju vest za Ukrajinu! "Formiraćemo ga..."

 

Vazdušno-kosmičke snage Rusije podržavaju napredovanje vojske na bokovima kod Ugljedara

Ruska avijacija pruža precizne udare podrške jedinicama grupacije „Istok“, koje probijaju bokove odbrane ukrajinske grupacije kod Ugljedara. Tokom poslednjih dana, ruske snage su potisnule OSU iz Prečistovke i napreduju dalje, napadajući u blizini rudnika „Južnodonbaska broj 1“ kod Vodjanog.

Tusk objasnio zašto Poljska ne obara ruske rakete: 'Nismo u ratu'

Poljski premijer, Donald Tusk, na konferenciji za medije u Kišinjevu izjavio je da Poljska nije u ratnom stanju, te da je neophodno procenjivati situacije u skladu s tim.

- Poljska nije u stanju rata, stoga treba polaziti od pretpostavke da objekat koji narušava naš vazdušni prostor može biti pretnja ili neprijateljski objekat, ali može biti i civilni objekat - rekao je Tusk.

Zelenski: Naša vojska postiže zacrtane ciljeve u Kurskoj oblasti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da ukrajinska vojska postiže sve zacrtane ciljeve u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti. On je naveo da Ukrajina priprema „značajne promene“ u vezi sa PVO sistemima, sposobnostima na frontu i obnovom zemlje.