05.09.2024.

16:13

Foto: printscreen

Planeta

(FOTO) Skandal u Italiji! Ministar pokušao da ugura ljubavnicu u vladu, sada se javno obratio ženi i Melonijevoj!

U "emocionalnom intervjuu", Sanđulijano je u suzama priznao da je ponudio premijerki Đorđi Meloni ostavku, ali ona to nije htela da prihvati.

Skandal je izbio u Italiji kada je Marija Rosarija Boča, influenserka s više od 60 hiljada pratilaca na Instagramu, objavila da je postala savetnica ministra za kulturu.

Ministarstvo kulture Italije je to odmah negiralo, ali je Boča zatim objavila slike i snimke sa službenih putovanja na koja je išla kao Sanđulijanijeva saputnica.

Ministar, koji je oženjen, priznao je da ga je Boča pratila na poslovnim putovanjima i tvrdio je da joj je inicijalno ponudio posao, ali je kasnije "povukao" ponudu nakon što su savetnici rekli da bi to moglo da predstavlja sukob interesa zbog njihove "lične, sentimentalne" veze.

Sanđulijano je insistirao da za njegova putovanja s ljubavnicom nisu korišćena javna sredstva i da ona nije imala pristup poverljivim dokumentima.

Kroz suze se izvinio svojoj supruzi i premijerki Meloni "zbog sramote koju je prouzrokovao njoj i vladi".

To je drugi skandal koji je pogodio ministarstvo kulture ove godine, budući da je Sanđulijanov podređeni, tadašnji državni sekretar za kulturu Vitorio Zgarbi, dao ostavku u februaru nakon što je optužen za prodaju ukradenih umetničkih dela.