08.09.2024.

10:26

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Klanica kod Kurska! Udarni manevar Rusije zbrisao sve! Ukrajinci upali u kotao! Iskanderi razneli hotel pun kijevske vojske!

Svet nije spreman za ovo! Poznato kada će Putin sručiti najstrašnije oružje na neprijatelje! Ostalo je još malo...

 

Napad ruskih jurišnih aviona


Jurišni avioni Su-25 uništili su ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se ističe da je napad izveden avionskim raketama.

Sprečen desant na Dnjepru

Tenk T-72B3M grupe „Dnjepar“ uništio je desantni čamac ukrajinske vojske kod sela Kazačji Lageri u Hersonskoj oblasti.

Dejstvuju ruski PVO sistemi

Protekle noći PVO sistemi uništili su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti i jednu iznad Kurske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Ukrajina će nestati nakon ovoga! Poznato koje sve gradove Putin uzima?! Rusija preokrenula situaciju u svoju korist!

 

Ukrajinske snage opkoljene od strane grupe "Hrabri“ između Lisovke i Željanog na Pokrovskom pravcu

Ukrajinske snage našle su se u okruženju između Lisovke i Željanog na Pokrovskom pravcu, javlja Stanislav Bunjatov, borac iz bataljona „Ajdar“.

Prema njegovim rečima, među opkoljenim jedinicama ima mnogo ranjenih, a situacija je izuzetno teška. Kroz ovaj sektor ukrajinske snage mogle su se povući iz pravca Neveljskog, koji je, prema podacima ukrajinskih vojnih izvora, zauzet od strane ruske vojske.

Ranije je nemački vojni analitičar lista „Bild“, Julijan Ropke, izjavio da Oružane snage Ukrajine povlače trupe iz oblasti Neveljskog kako bi izbegle opkoljavanje.

Ruska vojska sprovodi uspešne protivnapade u Kurskoj oblasti, izbacujući neprijatelja iz Komarovke i Šeptuhovke

Na više sektora, ruske snage su preuzele inicijativu, proteravši ukrajinske snage iz Komarovke pre nedelju dana, čime su značajno potisnuli neprijateljske snage i primorali preostale na povlačenje ka Višnjevki.

Nakon čišćenja Šeptuhovke, u koju su ulazile pokretne grupe ukrajinskih snaga, ruske snage su pre više od nedelju dana napale i očistile niz zasada kod Pogrebkova, uništivši do jedne čete ukrajinskih trupa.

„Iskander“ pogodio hotel „Zorja“ kod Kramatorska, uništivši veliki broj ukrajinskih boraca

Ruska raketa „Iskander“ uništila je zgradu u Nikolajevki koju su ukrajinske snage koristile za smeštaj trupa.

Prema lokalnim izvorima, na mesto događaja stigao je veliki broj vozila hitne pomoći, a „civilno stanovništvo nije pretrpelo gubitke“.