09.09.2024.

10:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Biće ovo veoma krvavo! Tramp brutalniji nego ikada, na pomolu sukobi nezamislivih razmera! Kada počne...

Ove izjave Tramp je izneo tokom predizbornog skupa u gradu Mosini u Viskonsinu, što je u skladu sa nedavno objavljenom strategijom Republikanskog nacionalnog komiteta za 2024. godinu, koja poziva na agresivno sprovođenje masovnih deportacija.

- Znate da će njihova deportacija biti krvava priča. Nikada im nije trebalo dozvoliti ulazak u našu zemlju. Niko ih nije proveravao - rekao je Tramp svojim pristalicama, govoreći o planovima za masovno uklanjanje ilegalnih imigranata.

Republikanci najavljuju završetak gradnje zida na granici

Republikanski nacionalni komitet je 15. jula zvanično usvojio nove prioritete imigracione politike tokom Republikanske nacionalne konvencije u Milvokiju.

„Republikanci nude agresivan plan za zaustavljanje politike otvorenih granica, koja je omogućila ulazak velikog broja ilegalnih migranata, smrtonosnih droga i kriminala“, navodi se u dokumentu.

Republikanci obećavaju povratak svih imigracionih politika iz Trampove administracije, uključujući završetak izgradnje zida na granici. Dokument takođe poziva na jačanje američke Službe za imigraciju i carinu, povećanje kazni za nezakonite ulaske i ponovno uspostavljanje Trampove politike „Ostani u Meksiku“.

Nova verzija dokumenta koristi oštriji jezik u poređenju s verzijama iz 2016. i 2020. godine, bez uobičajenih izjava o doprinosu imigranata zemlji, piše „Newsweek“.

Ovo tvrdokorno stajalište dodatno je ojačano Trampovim izborom senatora Dž. D. Vensa za potpredsednika, koji je podržao pozive na masovnu deportaciju ilegalnih imigranata.