• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2024

18:10

Grom iz vedra neba! Neočekivana odluka Trampa usred kampanje! "Da se jasno stavi do znanja..."

EPA/Shutterstock

Vesti

Grom iz vedra neba! Neočekivana odluka Trampa usred kampanje! "Da se jasno stavi do znanja..."

Podeli vest

Donald Tramp predložio je izmenu 25. amandmana kako bi se omogućilo Kongresu da opozove potpredsednike zbog prikrivanja nesposobnosti predsednika.

- Podržaću izmenu 25. amandmana kako bi se jasno stavilo do znanja da ako potpredsednik laže ili uđe u zaveru da prikrije nesposobnost predsednika SAD, to je osnov za momentalni impičment i smenu sa funkcije, jer su to uradili - rekao je Tramp na mitingu u Mosiniju u Viskonsinu.

Tramp je više puta optužio aktuelnu potpredsednicu SAD i njegovu protivkandidatkinju Kamalu Haris kao i demokrate da su prikrivali stanje Džozefa Bajdena, po pitanju njegove mentalne sposobnosti, nakon katastrofalnog nastupa u predizbornoj debati u junu koji je na kraju i doveo do toga da Bajden izađe iz predsedničke trke.

Pojedini republikanci pozvali su se tada u Kongresu na 25. amandman koji predviđa proces oduzimanja vlasti aktuelnom predsedniku, kako bi Bajden otišao sa funkcije nakon debate.

Na isto pravilo su se demokrate pozivale protiv Trampa 6. januara 2021. godine zbog pobune u Kapitolu.

Ipak, malo je verovatno da će do izmene amandmana doći.

Poslednje mesece pred kampanju Tramp koristi kako bi obišao sedam ključnih država pred predstojeće predsedničke izbore, a to je posebno Viskonsin, ključna država koju je izgubio u borbi protiv Bajdena 2020. godine.

Za to vreme, Kamala Haris se pojavila u prodavnici začina u Pitsburgu u Pensilvaniji, gde se priprema za debatu protiv Trampa u utorak. Rekla je novinarima da je zahvalna na podršci koju je dobila od bivšeg republikanskog potpredsednika Dika Čejnija i njegove ćerke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija