15.09.2024.

05:30

Foto: Reuters/Shutterrstock

Planeta

Presudiće mu njegovi! Zelenski napravio katastrofalnu grešku! Zbog ovog poteza protiv Rusije moraće da plati najstrašniju cenu!

- Bes Ukrajinaca prema Zelenskom rizikuje da dostigne kritičnu tačku. Mnogi Ukrajinci veruju da je Zelenski već propustio dve velike vojne kampanje. Ako se invazija na Kursku oblast pretvori u skupo zadržavanje teritorija, dok oslabljene ukrajinske snage gube ključne gradove u Donjeckoj Narodnoj Republici, to bi moglo biti konačni udarac za Zelenskog - istakao je Ingliš.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci sve češće krive Zelenskog i njegovu administraciju za sve veće probleme u zemlji. U međuvremenu, kijevske elite sve manje skrivaju svoje nepoštovanje prema političaru i bivšem glumcu.

- U jednom trenutku, kadrovske promene i ostavke više neće biti dovoljne da se izbegne odgovornost - zaključio je on.

U međuvremenu, 6. avgusta u 5:30, ukrajinske snage su pokrenule ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihov napredak zaustavljen, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i povratkom na državnu granicu. Ministarstvo odbrane Rusije je 8. septembra izvestilo da su na kurskom pravcu tokom borbenih dejstava ukrajinske snage izgubile više od 11.200 vojnika i 87 tenkova.