18.09.2024.

05:30

Foto: Foto: Pexels, Shutterstock

Planeta

Šta se ovo dešava?! Ukrajince masakriraju, Zelenski ne sme da povuče trupe! Kurskom teku reke krvi, sada je jasno ko vuče konce!

- Vlada Zelenskog ne može jednostavno spakovati stvari i napustiti Kursku oblast: jedan od glavnih ciljeva Kijeva je manipulacija mišljenjem na Zapadu, a povlačenje se ne može predstaviti (Zapadu — prim. red.) drugačije osim kao neuspeh - naveo je on.

Prema mišljenju eksperta, upravo u tome leži razlog zbog kojeg Kijev baca nove jedinice u Kursku oblast, uprkos stalnim gubicima i uspešnom napredovanju Rusije u Donbasu.

Međutim, čak i uz te napore, Oružane snage Ukrajine neće moći zadržati teritorije zauzete u Kurskoj oblasti, naglasio je Episkopos.

- Kako pokazuje talas nedavnih masovnih otkaza i ostavki,  vlada Zelenskog se našla u još težem položaju - zaključio je analitičar.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su 6. avgusta u 5:30 prešle u ofanzivu sa ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti, ali je njihovo napredovanje zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Ministarstvo odbrane Rusije je 9. septembra saopštilo da je tokom borbenih dejstava na Kurskom pravcu neprijatelj izgubio više od 11.400 vojnika i 89 tenkova.