• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

11:40

Šojgu upravo objavio: Ukrajina će biti proterana sa ove teritorije! Vojni cilj Rusije jasno zacrtan, nema pregovora dok ne uzmu to...

Reuters, Tanjug/AP

Vesti

Šojgu upravo objavio: Ukrajina će biti proterana sa ove teritorije! Vojni cilj Rusije jasno zacrtan, nema pregovora dok ne uzmu to...

Podeli vest

Moskva neće pregovarati sa Kijevom dok vojska ne protera teroriste iz Kurske oblasti, poručio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu.

- Dok ne izbacimo teroriste, nikakve pregovore s njima nećemo voditi - rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je imala želju i nameru da zauzme Kursku nuklearku, ali, na sreću, nije uspela u tome.

Ukrajinski pokušaji nuklearnog terora – napada na Kursku nuklearnu elektranu – predstavljaju najgori vid terorizma, istakao je Šojgu.

Sličnu misao imao je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je rekao da je Rusija uvek bila spremna za pregovore o Ukrajini, ali posle "avanture" Kijeva u Kurskoj oblasti razgovori o tome više nisu aktuelni.

U junu ove godine predsednik Rusije Vladimir Putin, mislim da se čak može reći, u gestu dobre volje, izneo je sasvim realne predloge. Oni su bili usmereni na dugoročno i pravično rešenje. Međutim, zločinački teroristički režim Vladimira Zelenskog je, umesto da ozbiljno razmotri, najblaže rečeno, najvelikodušnije predloge ruske strane, izveo krvavi teroristički napad na Kursku oblast i njene stanovnike. Ovaj napad je bio samoubilački za režim Zelenskog", objasnila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Dodala je da ukrajinski militanti i strani plaćenici čine zverstva, pucaju na civile i dobrovoljce, gađaju civilnu infrastrukturu, gađaju novinare i ugrožavaju nuklearne elektrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem
Politika

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem

Ministar kulture Nikola Selaković sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa verskim zajednicama Budimirom Aleksićem, koji boravi u službenoj poseti Republici Srbiji, a na sastanku je istaknuta zajednička spremnost na unapređenje bilateralne saradnje u obostranom interesu.

10.09.2024

13:49

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija