• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

00:00

Konačno saopštena neočekivana vest o kraju rata u Ukrajini! Niko pre dve godine nije mogao ni da zamisli ovakav scenario!

Reuters

Vesti

Konačno saopštena neočekivana vest o kraju rata u Ukrajini! Niko pre dve godine nije mogao ni da zamisli ovakav scenario!

Podeli vest

Bivši analitičar CIA, Lari Džonson, izjavio je u intervjuu za Jutjub kanal „Judging Freedom“ da su ukrajinske snage u izuzetno teškom stanju i da možda neće izdržati do kraja 2024. godine.

- Nisam siguran da će uspeti da se održe do kraja godine, jer se sve odvija veoma brzo i oni očajnički pokušavaju da shvate šta im je dalje činiti - rekao je Džonson.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine (OSU) nisu u stanju da preokrenu situaciju na frontu, a gubici su katastrofalni na svim pravcima.

- Trenutno ne postoji način da se ovo zaustavi u dogledno vreme - dodao je on.

Iz saopštenja Ministarstva odbrane Rusije od srede saznajemo da su jedinice grupacija „Centar“ i „Istok“ preuzele kontrolu nad naseljima Karlovka i Prečistovka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Gubici ukrajinskih snaga u poslednja 24 sata iznose do 1.935 vojnika, što dodatno potvrđuje težak položaj u kojem se ukrajinske snage nalaze.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija