• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.09.2024

08:07

(VIDEO) Šok! Belorusija oborila ruske letelice! Šta će Putin reći na ovo?! Svi čekaju obraćanje Lukašenka, niko ovo nije očekivao!

Reuters/shutterstock

Vesti

(VIDEO) Šok! Belorusija oborila ruske letelice! Šta će Putin reći na ovo?! Svi čekaju obraćanje Lukašenka, niko ovo nije očekivao!

Podeli vest

Beloruske vazduhoplovne snage danas su oborile dve ruske bespilotne letelice u blizini beloruskog grada Gomelja, prenose beloruski mediji.

Istovremeno, i ruski zvaničnik Vladimir Rogov je na svom Telegram kanalu naveo da je dron ušao u vazdušni prostor Belorusije.

Kako navodi grupa Beloruski hajun, više beloruskih borbenih aviona navodno je presrelo bespilotne letelice u blizini grada Gomelja oko 1.30 po lokalnom vremenu. Grad se nalazi na oko 30 kilometara od granice Ukrajine i Belorusije.

 

 

Treća ruska jurišna bespilotna letelica navodno je ušla u vazdušni prostor Belorusije oko 2.30 ujutru, ali Beloruski hajun nije preneo dodatne informacije o ovom dronu.

Ovaj incident je drugi put ove nedelje da su beloruski borbeni avioni angažovani da zaštite vazdušni prostor te zemlje, a grupa je objavila i video-snimak navodnog obaranja drona iznad Gomelja.

Ruski dronovi su prethodno navodno skrenuli sa kursa u pravcu Belorusije, tokom vazdušnih napada na Ukrajinu u više navrata, ali ovo bi bio prvi poznati slučaj da je beloruski avion uspešno oborio rusku bespilotnu letelicu.

Beloruski hajun navodi da je beloruski borbeni avion pokušao da obori rusku bespilotnu letelicu tipa Šahed koja je uletela u vazdušni prostor te zemlje 29. avgusta.

Prema podacima grupe, ruski dronovi su upali u beloruski vazdušni prostor u sredu, kao i 26. avgusta.

Ministarstvo odbrane Belorusije nije komentarisalo navodni incident.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!
Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!

Sremsko polje Leget je bilo poprište bitke između srpske i austrougarske vojske, boja koji se septembra 1914. godine odigrao na teritoriji Monarhije, u Sremu, nakon što je Srbija pritisnuta zahtevima Rusije i Francuske odlučila da iscrpljenih snaga forsira reku Savu i žrtvuje se za viši cilj.

05.09.2024

07:15