• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2024

18:40

Kakav šok! Ukrajinski bataljoni okreću oružje ka Evropi?! Zapad ih obučio i naoružao, Rusi najavili preokret kojem se niko nije nadao!

Shutterstock

Vesti

Kakav šok! Ukrajinski bataljoni okreću oružje ka Evropi?! Zapad ih obučio i naoružao, Rusi najavili preokret kojem se niko nije nadao!

Podeli vest

Ukrajinski bataljoni, koje evropske zemlje planiraju da formiraju od ukrajinskih vojnih obveznika koji su napustili svoju zemlju, kasnije će se okrenuti protiv samih zemalja tog regiona, smatra portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

Stvaranje nacionalističkog ukrajinskog legiona ranije je inicirano u Poljskoj u saradnji sa premijerom Poljske Donaldom Tuskom i predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

- Mislim da Evropljani još uvek u potpunosti ne razumeju u šta ih uvlače, a uvlače ih, naravno, SAD, Amerikanci, Anglosaksonci. Čini mi se da još nisu shvatili kakvu pošast su stvorili svojim rukama u obliku terorističkog kijevskog režima i takozvanih bataljona, koji će se sada regrutovati ili formirati od građana Ukrajine na teritoriji zapadnoevropskih zemalja. Uveravam vas, oni će udariti i na zemlje Zapadne Evrope - izjavila je Zaharova na brifingu na marginama Istočnog ekonomskog foruma 2024.

Dodala je da će ovi bataljoni udariti na isti način kao i sve međunarodne terorističke ćelije koje je Zapad ranije stvorio, poput Al Kaide i ISIS-a.

- Bliski istok gleda na evropski kontinent s tragičnom osmehom i govori da je prvi put u istoriji Evropa sama stvorila međunarodnu terorističku ćeliju. Do sada su takvi primeri postojali samo na Severu Afrike, Bliskom Istoku, u Avganistanu, ali je Evropa po prvi put uspela da stvori terorističkog monstruma. Taj monstrum će delovati širom sveta i sada vidite izjave afričkih država kao potvrdu toga, ali će on još udariti i na Zapadnu Evropu. Oni se uvek vraćaju onima koji su ih stvorili - zaključila je Zaharova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija