• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2024

21:20

Katastrofa! Ako ovo prikače na F-16, odgovor Rusije će biti najbrutalniji mogući! Stigla jeziva poruka iz Moskve, crvenih linija neće biti...

EPA/Shutterstock

Vesti

Katastrofa! Ako ovo prikače na F-16, odgovor Rusije će biti najbrutalniji mogući! Stigla jeziva poruka iz Moskve, crvenih linija neće biti...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države vrlo dobro znaju kuda prolaze crvene linije Rusije i sa njima se ne treba šaliti, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući pisanja medija o planovima SAD da Ukrajini isporuče krstareće rakete za lovce F-16.

- Ništa me ne bi iznenadilo. Amerikanci su već prešli granicu koju su sami sebi odredili. Zelenski to, naravno, vidi i to koristi. Ali oni treba da shvate da se ne treba šaliti sa našim crvenim linijama. Oni dobro znaju kuda one prolaze - rekao je Lavrov.

Takođe je dodao da SAD počinju da gube osećaj za međusobno obuzdavanje sa Rusijom i misle da ih niko neće dirati, što je opasno.

- Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije, Džon Kirbi, je govorio da treba oprezno pristupati povećanju podrške Ukrajini kako ne bi izazvali treći svetski rat jer će Evropa biti na udaru. Dakle, oni su ubeđeni da njih niko neće dirati. To ruši sve principe na kojima su izgrađeni sovjetsko-američki dogovori o strateškoj stabilnosti, a koji su ponovo potvrđeni sa Rusijom. Iz nekog razloga oni počinju da gube osećaj za međusobno obuzdavanje. To je opasno - zaključio je Lavrov.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da Zapad ne želi da izbegne eskalaciju sa Rusijom. Kako je rekao, ukrajinski zahtevi upućeni Zapadu, koji se odnose na dozvolu korišćenja raketa „storm šedou“ za napade na Moskvu i Sankt Peterburg, predstavljaju ucenu. On je upozorio da zapadne zemlje traže đavola i igraju se vatrom kada razgovaraju o mogućnosti da se Ukrajini da zeleno svetlo da koristi rakete dugog dometa za gađanje ruske teritorije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je prethodno da bi Moskva mogla recipročno da odgovori na isporuke oružja dugog dometa Ukrajini. Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je ruski lider.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija