• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.09.2024

23:15

Zelenski namerio da Putina u Kursku natera na pregovore! Plan Kijeva ima jedan veliki problem!

Shutterstock

Vesti

Zelenski namerio da Putina u Kursku natera na pregovore! Plan Kijeva ima jedan veliki problem!

Podeli vest

Ukrajina planira da zadrži teritorije koje kontroliše u Kurskoj oblasti dok ne primora ruskog predsednika Vladimira Putina da sedne za pregovarački sto, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Ne treba nam ruska teritorija. Cilj naše operacije je da obnovimo naš teritorijalni integritet", rekao je Zelenski  u intervjuu za En-Bi-Si njuz. 

Odgovarajući na pitanje da li Ukrajina planira da dugo drži rusku teritoriju, on je rekao: "sa konceptualne tačke gledišta, mi ćemo je zadržati".

Zelenski je objasnio da će Ukrajina "kontrolisati" ovu teritoriju, jer je to, kako je naveo, sastavni deo njegovog "plana za pobedu" u ratu. On je dodao da će ovaj predlog predstaviti međunarodnim partnerima, posebno Sjedinjenim Američkim Državama.

Govoreći o teritoriji koju Ukrajina trenutno drži u sastavu Rusije, Zelenski je rekao: „Za sada nam je to potrebno“.

On je dodao da neće komentarisati da li Ukrajina planira da pokuša da preuzme kontrolu nad još više ruskih teritorija.

"Ne mogu da pričam o tome. Ovo je kao početak naše operacije Kursk. sUz dužno poštovanje, ne mogu da govorim o tome, mislim da je uspeh veoma blizu neočekivanog", rekao je Zelenski.
Prema njegovim rečima, Ukrajina je sada zarobila stotine ruskih vojnika, koje planira da razmeni za ukrajinske ratne zarobljenike.

On je rekao da nije obavestio SAD o planovima za Kursk, a pripreme za operaciju su takođe držane u tajnosti unutar Ukrajine.

"Da, nismo nikoga obavestili. I to nije nedostatak poverenja“, rekao je Zelenski, napominjući da je kontraofanziva Kijeva prošlog leta propala uglavnom zato što se, kako je naveo, "mnogo reklamiralo i pričalo, čime je Rusima dao vremena da se pripreme".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ponoš je čovek bez kičme i morala! Terzić: On je personifikacija vremena kada je Srbija bila na kolenima!
Politika

Ponoš je čovek bez kičme i morala! Terzić: On je personifikacija vremena kada je Srbija bila na kolenima!

"Zdravko Ponoš je čovek bez kičme i morala, vojnik koji je stajao mirno pred NATO oficirima, general pod čijom je komandom naša vojska bila najslabija i najponiženija u svojoj istoriji. Ono što Zdravko Ponoš pročita, a dolazi iz srpskih institucija, koliko sutra završiće na stolu srbofobnih ambasada i neprijatelja srpske države, o čemu najbolje svedoče američke depeše, u kojima o NATO generalu piše sve ono što on pokušava da sakrije", saopštio je Miloš Terzić, član Predsedništva SNS.

03.09.2024

21:19

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!

Ne znam da li ste primetili da celu priču protiv litijuma nose dokazani „eksperti za rudarenje litijuma“, glumci Svetlana Bojković, Bojana Novaković, Dragan Bjelogrlić i konačno Rade Šerbedžija. Njihovi „stručni“ stavovi o rudarstvu, energetici, litijumu, jadaritu, izazivaju najviše pažnje. Normalno, upravo je ovaj kvartet stručnjaka za rudarstvo i energetiku, napisao najviše stručnih radova na temu litijuma.

03.09.2024

19:21

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07