• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2024

18:40

(VIDEO) Dronovima tope ljudsko meso! Horor iz Ukrajine obišao svet! Letelica sipa tečni metal po glavama vojnika, pojavio se zastrašujući snimak!

printscreen

Vesti

(VIDEO) Dronovima tope ljudsko meso! Horor iz Ukrajine obišao svet! Letelica sipa tečni metal po glavama vojnika, pojavio se zastrašujući snimak!

Podeli vest

Na internetu se 2. septembra pojavio snimak na kojem se vidi dron kako izbacuje užareni, belogoreći metal na vojnike skrivene u šumskom pojasu.

Dron leti i polako, metodično „izbacuje“ mlaz vatre, za koji se preliminarno pretpostavlja da je rastopljeni termit, gore-dole po skrivenim položajima.

I ruski i ukrajinski Telegram kanali preuzeli su odgovornost za ovu zastrašujuću inovaciju dronova.

 

 

Ukrajinski vojni portal Defense Express naveo je da je dron koristila 108. Teritorijalna odbrambena brigada Ukrajine, dodajući da je snimak napravljen u blizini sela Ukrajinske u Zaporoškoj oblasti.

Ove tvrdnje su ponovile i druge obaveštajne platforme otvorenog tipa, ali „Kyiv Independent“ nije mogao da ih verifikuje.

Termitno oružje raspršuje hiljade sitnih komada rastopljenog metala koji gori na temperaturama većim od 2.000 stepeni Celzijusa, što znači da može probiti i oklopna vozila.

Rusija je već koristila slična zapaljiva oružja, kao što su zabranjene bombe sa belim fosforom, još od početka rata.

Izveštaji sugerišu da je i Ukrajina koristila dronove sa termitnim punjenjem, koje su bacane na ruske položaje ili oklopna vozila.

Termit i druga zapaljiva oružja mogu izazvati stravične povrede.

"Human Rights Watch" navodi da izloženost takvim sredstvima može dovesti do „opsežnih i užasno bolnih opekotina koje zahtevaju bolno lečenje“, uključujući „oštećenje disajnih puteva i toksičnih para, infekcije, ekstremnu dehidrataciju i otkazivanje organa“.

Preživeli od termitnih i drugih zapaljivih oružja mogu se suočiti sa „doživotnim patnjama“ — i fizičkim i mentalnim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Tragikomedija! Glumci - "eksperti za rudarenje litijuma"!

Ne znam da li ste primetili da celu priču protiv litijuma nose dokazani „eksperti za rudarenje litijuma“, glumci Svetlana Bojković, Bojana Novaković, Dragan Bjelogrlić i konačno Rade Šerbedžija. Njihovi „stručni“ stavovi o rudarstvu, energetici, litijumu, jadaritu, izazivaju najviše pažnje. Normalno, upravo je ovaj kvartet stručnjaka za rudarstvo i energetiku, napisao najviše stručnih radova na temu litijuma.

03.09.2024

19:21

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija